Sosyal Medya

Güncel

'Rusya'nın Suriye'deki varlığında değişiklik yok'

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığında neredeyse, hiç değişiklik bulunmadığını bildirdi.



ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığında neredeyse, hiç değişiklik bulunmadığını bildirdi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Warren, Bağdat'tan katıldığı video konferans yoluyla Pentagon'daki gazetecileri operasyonlara ilişkin bilgilendirdi.

Warren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki askeri varlığın bir kısmını çekeceklerine dair mart ayında yaptığı açıklamasından bu yana, bu ülkedeki Rus askeri kapasitesinde önemli bir değişim görmediklerini belirtti.

Warren, "Rusların askeri kabiliyetleri büyük oranda aynı hatta neredeyse hiç deÄŸiÅŸmedi. Hala hava güçleri, kara güçleri, topçuları var." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Tedmur (Palmira) kentinde bir operasyon üssü kurduğunu anlatan Warren, bunun kısa ya da uzun vadeli olup olmayacağına ilişkin bir tahminde bulunmanın erken olacağını kaydetti.

IŞİD toprak kaybetti

Albay Warren, ayrıca IŞİD'in kontrol ettiÄŸi alanın daraldığını belirterek, örgütün Irak'ta yüzde 45, Suriye'de ise yüzde 20'lik alanı kaybettiÄŸini bildirdi.

Warren, "Tahminlerimize göre IŞİD Irak'ta kontrol ettiÄŸi bölgenin yüzde 45'inde kontrolü kaybetti. Bu yaklaşık 25 bin kilometrekarelik alana karşılık geliyor." dedi.

Suriye'deki duruma da deÄŸinen Warren, örgütün bu ülkede de alan kaybettiÄŸini vurgulayarak,"IŞİD, Suriye'de ise elde ettiÄŸi alanın yüzde 20'sini yani 9 bin kilometrekareyi yitirdi. IŞİD, toplamda Irak ve Suriye'de yerleÅŸimin bulunduÄŸu bölgelerin yüzde 30-35'lik kısmını artık kontrol edemiyor." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.