Sosyal Medya

Dünya

Alman gazetesi Die Tageszeitung: Türkiye bölünecek

Berlin'de yayımlanan Die Tageszeitung gazetesi, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda Türkiye'nin bölüneceğini iddia etti.



Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler Alman basınında yer aldı.

Berlin'de yayımlanan Die Tageszeitung'da “En sonunda güya her koÅŸulda engellenmesi gerektiÄŸi söylenen ÅŸey gerçekleÅŸecek, yani ülkenin bölünmesi” ifadeleri dikkat çekti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Die Tageszeitung'da yer alan yorumda HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının Türkiye'ye daha fazla ÅŸiddet, kan ve ölüm getireceÄŸi belirtiliyor:

“Dokunulmazlık düzenlemesi tüm partilerin milletvekilleri için geçerli ama bu sadece iÅŸin dekoru. Mesele Kürt solcu HDP'nin temsilcilerinin parlamentodan uzaklaÅŸtırılması ve mümkünse cezaevine konmasıyla ilgili. 59 HDP milletvekilinden 49'u dokunulmazlıkların kaldırılmasından etkileniyor. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan eÄŸer bunun üstesinden gelebilirse, bu tarihsel bir dönüm noktası olacak. On yıllardır süren çatışmaların ardından ve geçen yıl ilkbahardaki barış görüşmelerinde neredeyse elle tutulacak bir sonuca ulaşılmışken ErdoÄŸan, Kürt ulusal hareketiyle müzakereleri nihai olarak sona erdirmek istiyor. Bunun sonucu daha fazla ÅŸiddet, kan ve ölüm olacaktır. En sonunda güya her koÅŸulda engellenmesi gerektiÄŸi söylenen ÅŸey gerçekleÅŸecek, yani ülkenin bölünmesi.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.