Sosyal Medya

YaÅŸam

Burnuyla yazdığı kitabı 7 yılda bitirdi

"Serebral palsi" hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, "burnuyla kullandığı" bilgisayarda 7 yıldır yazdığı "Herkes beni engelli sanıyo" adlı kitabını tamamladı.



Aydın'ın Efeler ilçesinde, "serebral palsi" hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, 2009 yılında burnuyla kullandığı bilgisayarda yazmaya başladığı ve "Herkes beni engelli sanıyo" ismini verdiği kitabı 7 yılda bitirdi. Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle bin adet bastırılan kitap, örnek olması için okullarda dağıtılıyor.

Efeler ilçesinde ailesinin yardımıyla hayatını sürdüren 35 yaşındaki Mustafa Erol, doğumda beyni oksijensiz kalması nedeniyle "serebral palsi" hastası olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Zamanını evde kitap okuyarak ve burnuyla bilgisayarda yazı yazarak geçiren Erol, 7 yıl önce başladığı ve engellilerin hayatta karşılaştıkları zorlukları anlatan kitabını bitirmenin sevincini yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aileyi telefonla arayarak akülü araç hediye ettiği Mustafa Erol, kitabını bitirerek azmin zaferine imza attı.

Ä°lkokul, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren, Anadolu Ãœniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 2 yıllık halkla iliÅŸkiler ile 4 yıllık iÅŸletme bölümlerini tamamladıktan sonra Adnan Menderes Ãœniversitesi Edebiyat Bölümünde yüksek lisans yapmaya baÅŸlayan Erol, nisan ayında 90 sayfadan oluÅŸan ve bin adet bastırılan kitapta kendi hayatında iz bırakan anılarını ve yapmak istediklerini kaleme aldı.

Kitabında hayata nasıl başladığını, karşılaştığı zorlukları, verdiği mücadeleleri, okuma ve yazma azmine destek olan ailesi ve öğretmenleriyle yaşadıklarını kaleme alan Erol, bilgisayara erişimini sağlayan tek uzvu, burnuyla yazı yazmaya çalışırken yaşadığı güçlükleri tek tek anlattı.

"KİTABI ALDIĞIMDA MUTLULUKTAN GÖZLERİMDEN YAŞ AKTI"

Hastalığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ve düşüncelerini yazılı olarak anlatan Mustafa Erol, üniversite okuduğu için ilk kitabını yazmasının 7 yıl sürdüğünü, zaman zaman burnuyla yazı yazmada çok zorlandığını fakat üstesinden geldiğini belirtti.

Klavyenin üzerine sürekli eğildiği için boynunda ağrılar olduğunu ancak bunlara aldırmadığını aktaran Erol, şunları anlattı:

"Çünkü kitabımı çıkartmayı ve ileride ünlü bir yazar olmayı çok istiyordum. İlk kitabımı beğendim ama Mimar Sinan'ın Süleymaniye Camii için 'bu benim çıraklık eserim' dediği gibi ben de bu kitabım için çıraklık eseri diyorum. Şu anda engelli bir çocukla ilgili bir hikayeye başladım. Yaşar Kemal'i çok seviyorum. Hedefim en az onun kadar ünlü bir yazar olmak. Kitabımı okuyanlar çok beğendiklerini, kimi yerlerde duygulandıklarını, kimi yerlerde de güldüklerini söylediler.

Ben kitabımı yazarken mümkün olduğunca esprili bir dil kullandım. Kitabın ismine dikkat ederseniz içeriği gibi esprili, 'Herkes Beni Engelli Sanıyo.' Benim bildiğim engelli olup da burnuyla yazı yazabilen yok veya ben duymadım.

Kitabımı elime aldığım için inanılmaz derecede mutluyum, sanki bir rüyadayım. Kitabı ilk elime aldığımda mutluluktan gözlerimden yaş aktı."

"KÄ°TABINI HEDÄ°YE ETMEK Ä°STÄ°YOR"

Baba Mehmet Emin Erol ise oğlunun kendi çabasıyla hayatını burnuyla kaleme aldığını ve engelli kişilerin oğlunu örnek alarak hayata bağlanmalarını istediklerini aktardı.

Erol, "OÄŸlum saÄŸlıklı insanın bitiremediÄŸi 2 üniversiteyi bitirdi. OÄŸlum 'ben engelli deÄŸilim, bütün engelleri aÅŸtım' demek istiyor. Åžimdiye kadar çok zorluklarla karşılaÅŸtık. Biz oÄŸlumuzu hiçbir zaman dışlamadık. Devamlı sosyal aktivitelere götürdük. Hayata bugüne kadar hep pozitif baktı, negatif bakmadı. OÄŸlumun azminin herkese örnek olmasını istiyorum. Engelli bir insan bunu yapabiliyorsa saÄŸlıklı insan kat kat fazlasını yapması gerekiyor. OÄŸlumun tek isteÄŸi, yazdığı kitabı kendisi CumhurbaÅŸkanımıza hediye etmek istiyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.