Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sakit: Türkiye müsaade etmez

"Uluslararası toplumun, PYD üzerinden dizayn etmek istediği Halep'in Kuzeyi'ndeki tuzağı Türkiye gördü." diyen Muhalif General Zahir Sakit, her ne pahasına olursa olsun bu kirli plana Türkiye'nin karşı çıkacağını söyledi.



Türkiye'nin uzun zamandır Suriye sınırında oluşturulmasını istediği güvenli bölge, Suriye'de artan hava saldırıları ve Kilis'e hemen hergün düşen roket mermileriyle daha da önem kazandı. Hem Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerinde güvenli bir şekilde yaşamalarını, hem de Türkiye sınırının daha güvenli hale gelmesini sağlayacak bölge sayesinde Suriye'de çözüm için yeni adımlar da atılabilecek.

KARŞI ÇIKANLAR VE KİLİS'İ BOMBALATANLAR AYNI

Türkiye'nin bu önerisini destekleyen muhalif grupların komutanlarından Zahir Sakit, özellikle terör örgütleri DAEŞ ve PYD'nin işgali altındaki yerlerde kurulması beklenen güvenli bölgenin hayata geçmesi durumunda, Suriye halkının ve Türkiye'deki yerleşim birimlerinin terör örgütlerinin saldırısına maruz kalmayacağını söyledi.

Sakit ayrıca “Güvenli bölgeye karşı direnenler ile Kilis'i bombalatan odaklar aynı mihraklardır" dedi.

"DİĞER BÖLGELERE MODEL OLACAKTI"

Åžu ana kadar güvenli bölge projesi hayata geçirilimiÅŸ olsaydı, yüz binlerce mültecinin kendi ülkesinde yaÅŸama ÅŸansı bulacağını ve bölgenin terör gruplarının hareket alanı olmaktan çıkacağını vurgulayan General Sakit,“Güvenli bölge Suriye'nin geleceÄŸi için taslak bir proje iÅŸlevi görecekti. Benzer modeller Suriye'nin güneyinde, doÄŸusunda ve batısında da uygulanarak halkın daha büyük zarar görmesinin önüne geçilebilirdi. Önümüzdeki süreçte Türkiye mayınlı alana (terör bölgesi) müdahale ederek hem kendi güvenliÄŸi hem de bugüne kadar kararlılıkla sahip çıktığı Suriyeli mazlum halkın huzuru adına giriÅŸimde bulunacaktır diye ümit ediyoruz" dedi.

İran, Rusya ve Batılı ülkelerin yalnızca PYD'nin geleceği konusunda hassasiyet gösterdiklerini söyleyen General Sakit şöyle devam etti:

“Oysa 20 milyon Suriyeli kimsenin umurunda deÄŸil. Burada hassasiyet gösterilenin Kürtler olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu güçlerin uzun vadede planları tüm OrtadoÄŸu'yu yeniden ÅŸekillendirmek ve Suriye'den sonra Türkiye'yi de ciddi ÅŸekilde karıştırmak. Sınırda DAEÅž ve PYD üzerinden amaçlanan budur."

"TÃœRKÄ°YE MÃœSAADE ETMEZ"

"Uluslararası toplumun, PYD üzerinden dizayn etmek istediÄŸi Halep'in Kuzeyi'ndeki tuzağı Türkiye gördü. Her ne pahasına olursa olsun bu kirli plana karşı çıkacaktır" diyen muhalif komutan Zahir Sakit, “Suriyelilerin umudu, Türkiye'nin bu konudaki saÄŸlam duruÅŸudur. Her ne pahasına olursa olsun, Türkiye hedeflenen PYD devletine izin vermeyecektir. PYD'nin geleceÄŸi için milyonlarca Türkmen, Arap ve Kürt'ün vatansız kalmasına göz yumdular" diye konuÅŸtu.

Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.