Sosyal Medya

Güncel

CHP'de 'seçimli kurultay' sesleri

AK Parti'de lider değişimi üzerine CHP'de de seçimli kurultay talepleri yükselmeye başladı



AK Parti’de Ahmet DavutoÄŸlu’nun baÅŸbakanlıktan ve genel baÅŸkanlıktan ayrılması Ankara’da diÄŸer partilerde de kartların yeniden karılmasına neden oldu.

Habertürk'ten Düzgün KaradaÅŸ'ın haberine göre, AK Parti’deki lider deÄŸiÅŸikliÄŸi, CHP’de uzun zamandır çıkış yapmak için çalışma yapan parti içi muhalefeti hareketlendirdi. CHP’de de deÄŸiÅŸim talep eden parti içi muhalefetin ilk amacı, yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmayan tüzük kurultayının “genel baÅŸkan ve parti meclisi” seçimli kurultaya dönüştürülmesini içeriyor.

OlaÄŸan kurultayını yeni yapan CHP’de, il ve ilçe baÅŸkanlıklarından gelen görüş ve öneriler doÄŸrultusunda CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın baÅŸkanlığında oluÅŸturulan komisyon, tüzük taslağını yazmaya devam edecek. Taslak, tamamlandıktan sonra il ve ilçe baÅŸkanlıklarına gönderilecek. Ancak kurultay için acele edilmeyecek. AK Parti’deki geliÅŸmelerin netleÅŸmesi beklenecek. AK Parti’deki geliÅŸmelere göre tüzük kurultayı yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. CHP kulislerinde, son siyasi geliÅŸmelerin, tüzük kurultayının yaz aylarında yapılmasını zora soktuÄŸu ifade ediliyor.

Tüzük kurultayının rafa kaldırılması durumunda parti içi muhalefetin sonbahar aylarında seçimli olaÄŸanüstü kurultay için imza toplama giriÅŸiminde bulunabileceÄŸi belirtiliyor. CHP’de seçimli olaÄŸanüstü kurultay toplanması için en az 650 civarında delegenin imzası gerekiyor. Parti içi muhalefet 1 Kasım seçimlerinin ardından da olaÄŸanüstü kurultay için imza toplama giriÅŸiminde bulunmuÅŸ ancak baÅŸarılı olamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.