Sosyal Medya

Güncel

Yeni başbakan düşük profilli olacakmış

AK Parti'li Ünal, güçlü başbakan ve güçlü cumhurbaşkanının birlikte yürümediğini savunarak yeni başbakanın düşük profilli olacağını söyledi



AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakan ile yürümüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem konuşma metinlerini hazırlayan ve bu sabah Erdoğan ile görüşen AK Partili vekiller arasında yer alan Ünal, Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sorularını cevapladı.

AK Parti'deki yeni dönemi "yumuşak geçiş" olarak değerlendiren Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"DiÄŸer partilerde göremeyeceÄŸiniz bir deÄŸiÅŸim sürecini yaşıyoruz. Biz 21 ay boyunca hiçbir ÅŸeyi konuÅŸmadık. Sayın CumhurbaÅŸkanı ile BaÅŸbakan arasındaki meseleler konuÅŸulmaz. Aile içindeki mahrem konular ama çok kolay geçmiÅŸ bir süre deÄŸildi. Bu sorunlar ortalığa dökülmeden çözüme kavuÅŸuyor. Sütliman bir süreç yaÅŸamadık. Sayın BaÅŸbakanımız da ifade etti, Sayın CumhurbaÅŸkanımız ‘Güçlü cumhurbaÅŸkanı, güçlü baÅŸbakan’ demiÅŸti. Ama böyle olduÄŸu zaman Türkiye'nin iyi idare edilmediÄŸini gördük. Güçlü cumhurbaÅŸkanı ve güçlü baÅŸbakanın iyi sonuçlar doÄŸurmadığını gördük. Ä°kisini itham etmek mümkün deÄŸil. CumhurbaÅŸkanı ve baÅŸbakan iliÅŸkileri hep sorunluydu. Birbirlerini çok iyi tanıyan iki isim buna raÄŸmen görüş ayrılıkları ortaya koydu. Çok yumuÅŸak bir geçiÅŸ gerçekleÅŸti. Bu süreç CumhurbaÅŸkanımız tarafından yönetilmiÅŸ bir süreç deÄŸildir.”

"Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" diyen Ünal, Erdoğan'ın daha etkin olacağını belirterek, "Fiili olarak oluşan durum bundan sonra da devam edecek. Türkiye açısından daha sağlıklı olacak" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.