Sosyal Medya

Güncel

Mısır'da darbe karşıtı gazetecilere gözaltı

Mısır'daki gazeteciler, iki meslektaşlarının gazeteciler sendikasının binasına yapılan baskınla gözaltına alındığını bildirdi. Gazeteciler sendikası, İçişleri Bakanı'nın görevden alınması talebiyle oturma eylemi çağrısı yaptı.



Mısır hükümeti ise Amr Badr ve Mahmud el-Sakka adlı gazetecilerin 'protesto gösterilerini kışkırtmak' suçlamasından binada gözaltına alındıklarını doğrulamakla birlikte, binaya baskın yapılmadığını savundu.

Sendikadan yapılan açıklamada polisin binaya girişi "basının itibarına karşı apaçık barbarlıkları ve saldırganlıkları gazetecilik toplumunu ve Mısır halkını şoke etti" diye tanımlandı. Bazı üst düzey sendika üyeleri de onlarca polisin yaptığı sert bir baskından bahsetti ve bir güvenlik görevlisinin yaralandığını söyledi.

Polis ise binaya güç kullanılarak girildiğini reddetti ve "sadece sekiz polisin yaptığı tutuklanın ülkeyi istikrarsızlaştırmak için gösteriler organize etmekle" suçlanan gazeteciler hakkındaki tutuklama emrinin gereğini yaptıklarını savundu.

BAKANLIK: BASKIN YAPILMADI

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Sendikaya baskın yapılmadı ve tutuklama emri olduğunu öğrenince hemen teslim olan iki kişiyi gözaltına almak için güç kullanılmadı" denildi. Amr Barr ve Mahmud el Sakka Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el Sisi yönetimine muhalif "January Gate-Ocak Kapısı" adlı bir internet sitesi için çalışıyordu.

Sendika ise bu sabah yapılan toplantıdan sonra yarınki Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve ertesi günkü meclis toplantısı boyunca oturma eylemi yapma kararı aldı.

Oturma eyleminin ne boyutta olacağı belirsiz. Sendika binasının etrafı polis tarafından barikat altına alındı ve zırhlı araçlarla gelen onlarca asker binaya giden sokağın giriş çıkışlarını kapattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.