Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: HDP'nin paçası tutuştu

Muş'ta toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'lilerin dokunulmazlık görüşmelerinde çıkardığı olaylar ile ilgili konuştu.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'ta 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış töreninde konuştu.

 BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satırbaÅŸları şöyle:

AK PARTÄ° Ä°LE AYRIMCILIK BÄ°TTÄ°

"Biz Malazgirt ruhunu yeniden ihya etmek için yola çıktık. Alparslan, Selahattin'den nasıl ayrılamazsa biz de birbirimizden ayrılamayız. Alevi dediler, Kürt dediler, başörtülü dediler bu milleti ötekileştirdiler. AK Parti ile ayrımcılık bitti, AK Parti ile vesayet bitti. Bu ülkede yaşayan herkes bu milletin eşit ve özgür yurttaşı olmuştur.

OHAL UYGULAMASINA SON VERDÄ°K, DGM'LERÄ° KAPATTIK

78 milyonun kardeşliğini pekiştirme çabası içinde olduk. Ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdık. Farklı dil ve lehçelerin öğretilmesi önündeki engelleri kaldırdık. Kürtçe bölümler açtık üniversitelerde. OHAL uygulamasına son verdik. Başörtüsü yasağını bir daha hortlamamak üzere kaldırdık. DGM'leri kapattık, faili meçhulleri sona erdirdik. Biz daima adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olduk, her türlü yasakla mücadele ettik.

MÄ°LLET NE DERSE O OLUR

1 Kasım'da bu şehadetinizle bize destek verdiniz. Biz de sizi yüreğimizden ayrı tutmadık. Millet ne derse bugün o olur. Milletin kaynağı, millete hizmet olarak dönüyor. 14 yıllık AK Parti döneminin büyük yatırımlarına devam ediyoruz. Birileri sizi karamsarlığa sevk etmeye çalışabilir, ama siz Türkiye'nin nasıl kalkındığını görüyorsunuz. Bırakın onlar kirli operasyonalrına devam etsin. Biz aydınlık gelecek için sizlerle yürümeye devam edeceğiz.

DÃœN HALEP'TE CUMA NAMAZI KILINAMADI

Bölge üzerinde menfaat ve güç hesapları yapanlar için insanın önemi yok. Suriye'de yaşananları görüyorsunuz. Cuma namazı kılınan ülkeler hürdür. Kılınamıyorsa orada esaret vardır. Dün Halep'te cuma namazı kılınamadı. camilere gidilemedi, hutbe okunamadı. Halep'i esir edenler, bilsin ki Muş gibi bir gün özgür olacak. Rus uçakları, hain uçaklar, işgalci uçaklar sivil, çocuk, kadın demeden hastanenin üzerine bombalar yağdırdı. Moskova'da oturanlara soruyorum, size ne yaptı Suriye halkı? Niçin bombalar yağdırırsınız? O mazlumların elleri yakalarında olacak. Anadolu insanı o mazlumların yanında olacak.

KUT'ÃœL AMARE AMACINA ULAÅžMIÅžTIR

Biz gücümüzü Kut'ül Amare'den alıyoruz. BaÄŸdat'ı savunmak için iÅŸgalci güçlere karşı verilen direniÅŸ bugün Halep'tedir. 100 yıl önce bölgemizi parçalamayı hedefleyenlere karşı Kut'ül Amare zaferine ulaÅŸmıştır. Bugün bölgemizi daha da bölmek isteyen Sykes–Picot takipçileri çıkıyor. Bu terör örgütü Suriye'de yaÅŸananları bize yaÅŸatmak istiyorlar. Al bayrak yerine bazı paçavralar getirmek istiyorlar. Bu memleketin istiklalinin sembolu al bayrak ve cuma namazında okunan hutbedir. Yeni Sykes–Picot peÅŸinde olanlar bölgeyi bölmeye çalışıyor. Onun için buradayız.

KARDEÅžLÄ°KTEN MAHRUM EDEMEYECEKSÄ°NÄ°Z

Dün Kut'ül Amare'de işgalcilere diz çöktürenlerin evlatları, yani bizler Halep'te yaşananlara izin vermeyeceğiz, ülkemizin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın Ortadoğu'yu kardeşlikten mahrum edemeyeceksiniz. Bu zulümlerin adı savaş bile değil. Bugünün Halep'i bombalayanlarda onur ve haysiyet yok.

VAHÅžETÄ°N EN ADÄ°SÄ°NÄ° PKK YAPIYOR

Bunun bir örneğini de Afrin'de gördük. İş makineleri üzerine cesetleri tehşir eden PKK'yı gördük. Terör örgütü oradan çıkacak kardeşlerimizle birlikte yaşacağız. Adaletten, özgürlükten bahsediyorlar ama vahşetin en adisini yapıyorlar.

Birbirlerine düşman gibi görünen bu örgütler Türkiye'ye düşmanlık için harekete geçtiler. Şehirlere barikat kurdular, çukurlar kazdılar. Sivil halkı katlettiler. Hastaneleri, okulları, durakta bekleyenleri bombaladılar. Biz bunlardan da bunların ağababalarından da korkmayız. Bu milet insan canının kıymetini bilmeyenlerin, siyaset yapıyoruz diyerek teröre destek olanların yaptıklarını unutmayacak.

Güvenlik güçlerimiz sadece terör örgütüle mücadele etmiyor, terör mağduru vatandaşlarımızın elinden tutuyor. Siz de güvenlik güçlerimize sahip çıktınız. Bu terör örgütüne destek vermediniz, biz Muş'a geliyoruz dedik, al bayraklarla karşıladınız.

HDP'NİN PAÇASI TUTUŞTU

Terör destekçisi malum partinin sırtını dayadığı teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Sizlerden oy isterken özgürlük, eşitlik dediler, sonra sırtlarını teröristlere dayadılar. Biz sırtımızı sizlere dayadık, biz sırtımızı Muş'a dayadık. Bu teröristlere arabalarıyla silah taşıdılar. Kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler, şov yapmak istediler. Biz dedik ki hodri meydan. Tüm dokunulmazlıklar kaldırılacak. Birden paçaları tutuştu. Hani hesap vermekten korkmuyordunuz. İşte biz buradayız. Bu nasıl ikiyüzlülük, bu nasıl sahtekarlıktır. Şimdi de dağdaki terörü Meclis'e taşıyorlar. Ellerinde gelse Anayasa Komisyonu'na çukurlar kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Komisyona paralı adamlarını soktular. Hepsi vandallar. O çukurlarını kapattık, o şiddeti Meclis'e getirmenize izin verir miyiz?

BUNLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Teröre bulaşanları görüyoruz ki, bunlar iflah olmuyor. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Bu vatan evlatlarını birbirine kırdırımaya izin vermeyiz. O toplantılara giremeyecekler. O salonlara kiralık eşkıyalar giremeyecek. O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler.

CHP'YE SESLENÄ°YORUM

CHP'ye sesleniyorum, dokunulmazlıklar konusu sizin de büyük sınavınız. CHP'nin oyu ne yüzde 1 mi? Bunlar yüzde 1'lik partiler. Hergün birkaç milletvekili dokunulmazlığa destek vermeyeceğini söylüyor. Ucuz kahramanlığa gerek yok. CHP terör destekçisi mi, değil mi? Herkes görecek. Bu ülkenin her meselesi, siyasetin de meselesidir. Muhalefetten bu yaklaşımı hiç görmedik, bugün de göremiyoruz. Anamuhalefet partisi lideri terör örgütünün ürettiği dezenformasyonu pazarlıyor.

KILIÇDAROĞLU KADAR YALAN SÖYLEYEN...

Türk siyaseti Kılıçdaroğlu kadar yalan söyleyen bu kadar lider az görmüştür. Aslını defalarca anlattığımız konular iftira etmeye devam ediyor. Suriye'de yaşananların ardından, Suriyeli kardeşlerimize en sıcak ilgiyi gösteren Kilis'e provakatif dille yaklaşıyor. O kardeşlerimizi Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor. Nifak sokmaya çalışıyor. İnsan denir mi, insani bir tutum denir mi? Böyle bir insani meseleyi suistimal ediyor. Kilis halkı sizin gibi insafsız bir karaktere sahip değil. Bu milletin mayasında iyilik var.

SURİYELİLER VERGİ ÖDÜYOR

Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor' diyor. Suriyelilerin vergi vermediği iddiası yalan. Suriyeliler vergisini ödüyor. Bizim vatandaşlarımızla, Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak istiyor. Bu nifaklar o roketler kadar tehlikelidir. Biz o insanların dramına sahip çıkıyoruz. Kilis'te yaşayan kardeşlerimizin güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz. Biz ne Kilis'i, ne Muş'u, ne Diyarbakır'ı mağdur ederiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.