Sosyal Medya

Güncel

Saakaşvili'den Poroşenko'ya yardım çağrısı

Ukrayna'nın Odessa şehrinin valisi Saakaşvili şehirde artan isyan olaylarını bastırmak için Poroşenko'dan askeri destek istedi



Ukrayna'nın Odessa Valisi ve Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’dan Odessa’ya asker göndermesini talep etti.

Rus Komsomolskya Pravda gazetesindeki habere göre Odessa valisi Mikail Saakaşvili, şehirde yaşanan karışıklarda devlete karşı isyanın işaretleri olarak gördüğü için Poroşenko'dan böyle bir talepte bulundu.

Mihail Saakaşvili'nin yönettiği bölgede "karşı devrim" hazırlığı olduğunu iddia etti. Saakaşvili, Ukrayna’nın yerel istihbaratının bu tür bir karşı isyan sürecini takip etmeyi bırakıp, reformcuları izlemekle meşgul olmakla suçladı.

Saakaşvili sosyal medya Facebook hesabında yayınladığı bir videoda.“Ben bir kez daha Ukrayna Cumhurbaşkanına hitap ediyor ve bize şehirde asayişi temin etmede yardımcı olmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Odessa’ya Ukrayna Ulusal Güvenlik birimlerini ve ek polis güçlerini göndermelidir” dedi.

Odessa valisine göre, şehirde son günlerde yaşanan olaylar "devletin dağılma belirtileridir".

Bir gün önce kimliği belirsiz kişiler şehirde protesto gösterisi düzenleyen kişilere saldırarak darbetmişlerdi. Aynı gece şehrin güney-batı kısmında güçlü bir patlama meydana gelmiş, patlamanın nedenin "Pivdenny" bankasına el bombası atılması olduğu açıklanmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM