Sosyal Medya

Güncel

Yüksekdağ'dan dokunulmazlık çıkışı: Darbe

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara "darbe" nitelemesi yaptı. Yüksekdağ bunun, "TBMM'nin itibarını ve fiili varlığını tasfiye etmeye yönelik olduğunu" savundu.



Partisinin il kongresine katılmak için Batman'a giden HDP EÅŸ  Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, kongrenin gerçekleÅŸtirildiÄŸi Pazaryeri mahallesindeki düğün salonunda, HDP Batman Milletvekili AyÅŸe Acar BaÅŸaran ve partililerle birlikte çözüm süreci konulu sinevizyonu izledi.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara "darbe" nitelemesini yaptı. Bu durumun TBMM'nin itibarını ve fiili varlığını tasfiye etmeye yönelik olduğunu öne süren Yüksekdağ, "Bunlar halkın seçtiği vekillerin meşruiyetini kendilerince sorgulayarak, aslında Meclis'in bir temsil mekanizması olan varlığına tahammülsüzlüklerini gösteriyorlar" dedi.

Zor günlerden geçildiğini belirten Yüksekdağ, "1921'de nasıl Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle halklar bir araya gelerek, bir eşitlik hukuku kapısı açma fırsatı yakaladılarsa, bugün bu zor günlerden de işte böyle bir eşitlik hukukunu ve birleşme pratiğini yaratarak çıkmayı başarabiliriz" diye konuştu.

"Onlar bize mecbur, biz deÄŸiliz"

"Sizden aldığımız iradeyi her yerde kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz." diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bize her yer Meclis. Mahalle meclislerimiz, il meclislerimiz, ilçe meclislerimiz, bölge meclislerimiz ve her yerde meclislerle örgütlenen, halk konseyleri ile örgütlenen halklarımız, kadın yoldaşlarımızla, gençlerimizle onların kafes haline getirdikleri meclislerine mahkûm ve mecbur değiliz. Onlar Türkiye'de demokrasi istiyorlarsa, onlar Türkiye'nin geleceğini istiyorlarsa bize mecburlar, bunu asla unutmasınlar. Bizler onlara mecbur değiliz. Her yerde gücümüzü, örgütlülüğümüzü büyüterek, halkımızın siyasi iradesinin temsiliyetini her şart altında yürütebiliriz, geliştirebiliriz. Bu siyasi irade bu zamana kadar nasıl kazanıldıysa bundan sonra yeni kazanımlarla yoluna devam edebilir."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.