Sosyal Medya

Güncel

BaÅŸbuÄŸ: Cizre'den bir aileyi getirip misafir eden oldu mu?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili "Cizre'den bir aileyi, çocuklarını getirip bir yıl misafir eden oldu mu? Özeleştiri yapmalıyız. Toplumun büyük bir bölümü bu konuda sınıfta kaldı" dedi.



Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen konferansta konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında konuştu. "Cizre'den bir aileyi, çocuklarını getirip bir yıl misafir eden oldu mu? Özeleştiri yapmalıyız" diyen Başbuğ'un ifadeleri şu şekilde:

"Terör milli sorunumuzdur. İç siyasete malzeme olmamalı. Üç oy mu önemli, üç evlat mı? Onların hesabı, planı halkı ayaklandırmaktı. Acılı günlerdeki tek tesellimiz, vatandaşların terör örgütünün yanında olmaması. O insanlar acıyı yüreklerinde hissediyorlar. Ne zaman Diyarbakır'da 3 milyon, İstanbul'da 10 milyon kişiyi toplar, PKK'yı, terörü lanetlerse, bela asgari seviyeye iner. Peki, Cizre'den bir aileyi, çocuklarını getirip bir yıl misafir eden oldu mu? Özeleştiri yapmalıyız. Toplumun büyük bir bölümü bu konuda sınıfta kaldı."

'Ordu, gerektiğinde düşüncelerini paylaşmalı'

"Askerin siyasete karışmama gibi bir lüksü var mı?" sorusuna İlker Başbuğ "Silahlı kuvvetler, gerekli görülen durumlarda düşüncelerini kamuoyu ile paylaşması lazım. Bu komplo olayları ile ilgili ne yapıldı, ne yapılmak istendi derseniz, silahlı kuvvetlerinin sesi kesilmek istendi. Oldu mu, gerçekleşti mi, Evet oldu. Amaç oydu zaten, silahlı kuvvetlerin sesini kesmekti"dedi.

En büyük hayalim Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olması

Başbuğ, gönlünden geçen bir hayali olduğunu belirtti, "Benim en büyük hayalim, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olmasıydı. Zaten denilmiyor mu, tek millet, iki devlet. Tercüman olmadan birbirimizle konuşuyoruz. Ama mümkün değil, yaptırmazlar. Keşke şartlar uygun olsaydı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.