Sosyal Medya

Güncel

Kilis'e bu yıl 34 roket ve havan mermisi düştü

Kilis'e 18 Ocak'tan bugüne farklı tarihlerde 34 roket ve havan mermüsü düştü,



Kilis'e, yılbaşından bu yana Suriye'den atılan 34 roket ve havan mermisi düştü. Bu olaylarda 6 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) karşı Halep'in kuzeyinde karşı kayıplar veren IŞİD, ocaktan bu yana Kilis'e roketli ve havanlı saldırılar düzenledi. Savaşın ilk günlerinden beri Suriyelilere kucak açan Türkiye'nin güneydeki en uç noktalarından Kilis, son dönemlerde Suriye'den atılan roket mermileriyle gündeme geldi.

Söz konusu olayların ilki 18 Ocak'ta gerçekleşti. Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisinden 2'si boş araziye düşerken, birisi 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etti. Olayda, okul hizmetlisi Ayşegül Polat (25) öldü, bir kişi yaralandı. Yaralanan 12 yaşındaki Gülten Canpolat, 11 gün sonra hayatını kaybetti.

Suriye'den atılan bir başka mermi de 23 Ocak'ta Karaali Mahallesi Türbedar Sokağı'ndaki 2 katlı bir evin girişine isabet etti. Evin giriş katının hasar gördüğü patlamada, biri çocuk 2 kişi yaralandı.

SON DÖNEMLERDE YOĞUNLAŞTI

Suriye'den atılan mermilerin Türkiye tarafına düşmesi, son dönemlerde yoğunluk gösterdi. 8 Mart'ta Kazım Karabekir Mahallesi Kilis Devlet Hastanesinin arka tarafındaki araziye, Suriye'den atılan roket mermileri düştü. 8 roket mermisinin düştüğü olayda, Sıdıka Mavzer (54) olay yeri, Mert Özkan (4) hastanede hayatını kaybetti.

Atılan 2 roket mermisi, 12 Mart'ta Kilis Emniyet Müdürlüğünün yakınındaki askeri lojmanlar ile Adalet Sarayı arkasındaki araziye düştü.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın hemen ardından üçüncü bir roket mermisi de yakınlardaki marul bahçesine düştü.

Sınırın sıfır noktasındaki Elbeyli ilçesine 4 Nisan'da Suriye tarafından atılan 6 havan mermisi düştü. Havan mermilerinden 2'si ilçe mezarlığı, 4'ü ise mezarlığın yanındaki araziye düştü.

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisi, 7 Nisan'da Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokağı ile İslambey Parkı yakınındaki sokağa isabet etti.

İç savaşın sürdüğü Suriye tarafından 11 Nisan'da atılan 5 roket mermisi, Atatürk Mahallesi İnce Sokağı'na düştü. Roketlerden birinin eve gelmesiyle yaşanan patlamada yaralanan 12 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Suriye'den 12 Nisan'da atılan 2 roket mermisinden biri otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Olayda 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılardan belediye çalışanı Mehmet Emin Onarıcı (42) ile Mehmet Hanifi Sağlam (45), kaldırıldıkları Kilis Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Son olarak Suriye'den ateşlenen 4 roket mermisi sabah saatlerinde Bölük Mahallesi Öncüpınar yolu yakınındaki tarım arazisine düştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.