Sosyal Medya

Güncel

Terör örgütleri neden kardeşleri seçiyor?

Terör örgütü DAEŞ 'kan kardeşler' geleneğini bozmadı.



Terör Ã¶rgütlerinin ortak amacı kan akıtmaktı. Dünyanın neresinde olursa olsun acılar hep ortaktı. Türkiye, Paris'teki terör saldırılarının ardından teröre karşı ortak çaÄŸrı yaptı. Liderler Paris'te el ele vererek teröre tepki yaÄŸdırdı. Avrupa ise Türkiye'deki kanlı eylemleri sadece kınamakla kaldı. Teröre karşı ortak çaÄŸrı yapmaktan sakındı.Belçika'nın hatta Avrupa BirliÄŸi'nin baÅŸkenti Brüksel'da ardı ardına patlayan bombalar iseterörün acımasız yüzünü bir kez daha ortaya çıkarttı.

DAEÅž'Ä°N KANLI YÖNTEMÄ° 

CIA raporunda Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonundaki bombalı saldırılarda 31 kiÅŸi can verirken, 260 kiÅŸi de yaralandı. Saldırıyı yapan "canlı bombalar" ise terör örgütü DAEÅž'e baÄŸlıydı. Dünyadan militan ithal eden DAEÅž, daha önceki saldırılarında olduÄŸu gibi Brüksel'de de "kardeÅŸ" geleneÄŸini bozmadı. Belçika polisi, saldırıların kardeÅŸintihar bombacıları Halid ve Ä°brahim El Bakravi tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini açıkladı. Ä°brahim El Bakravi'nin havalimanında, kardeÅŸi Halid El Bakravi'nin de metro istasyonunda kendisini patlattığı anlaşıldı. ABD Ä°stihbarat birimi CIA'in hazırladığı raporda ise DAEÅž'in neden kardeÅŸ terörü estirdiÄŸini açıklayan bilgiler yer aldı. Söz konusu raporda DAEÅž'in,birbirlerini ele vermemeleri için "aÄŸabey kardeÅŸlere" bombalı saldırı görevi verdiÄŸi vurgulandı.

PARÄ°S'TEN ANKARA'YA KADAR AYNI

DAEÅž, daha önceki saldırılarda da kardeÅŸ teröristleri kullanmıştı. 15 Nisan 2013'te 6 kiÅŸinin öldüğü Boston Maratonu'nu kana bulayan saldırganlar DAEÅž'li kardeÅŸler Tamerlan-Cevher Tsarnaev'dı. 7 Ocak 2015'de yaÅŸanan ve 12 kiÅŸinin can verdiÄŸi Charlie Hebdosaldırısını yapanlar da Åžerif-Said Kuasi kardeÅŸler çıktı. 13 Kasım 2015'te 137 kiÅŸinin öldüğü Paris saldırılarını gerçekleÅŸtiren bombacıları ise Ibrahim-Salih Abdeslam'dı. 20 Temmuz'da Suruç ve 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda 100'den fazla insanı katleden canlı bombalar da Yunus Emre-Abdurrahman Alagöz'dü.

SABIKALARI KABARIK

Brüksel'i kana bulayan terörist Bakravi kardeşlerin, daha önce de hırsızlık ve polise ateş açma gibi suçlar nedeniyle hapse girdikleri ortaya çıktı. İbrahim El Bakravi, 2010'da bir döviz bürosu soygununa katıldı. Yakalanacağını anlayınca polise ateş açtı. Bir polisi yaralayan El Bakravi, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Küçük kardeş Halid El Bakravi ise hırsızlık ve darp suçlarından polise yakalandı. 5 yıl hapis cezası aldı. Belçika polisinin, Bakravi kardeşler hakkında "Bakraviler radikal terörist profiline çok uygun değiller. Daha çok para için her şeyi yapmaya hazır birer hayduta benziyorlar" dediği aktarıldı. Uzmanlar, Bakravi kardeşlerin hapishanede radikalleşmiş olabileceğini söylüyor.

BRÃœKSEL
23 MART 2015: 31 ÖLÜ
HALÄ°D VE Ä°BRAHÄ°M EL BAKRAVÄ°

CHARLIE HEBDO
7 OCAK 2015: 12 ÖLÜ
ÅžERÄ°F-SAÄ°D KUASÄ°

BOSTON MARATONU
15 NİSAN 2013: 6 ÖLÜ
TAMERLAN-CEVHER TSARNAEV

ANKARA GARI-SURUÇ
20 TEMMUZ -10 EKİM 2015: 143 ÖLÜ
YUNUS EMRE-ABDURRAHMAN ALAGÖZ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.