Sosyal Medya

Güncel

S.Demirtaş'ın kardeşi CHP'ye seslendi!

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş, CHP'nin de Atatürk'ün Kurtuluş savaşında Kürtlerle ittifak kurduğu gibi Kürtlerin yanında yer alması gerektiğini söyledi



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın PKK'nın daÄŸ kadrosunda yer alan aÄŸabeyi Nurettin DemirtaÅŸ, CHP’ye çaÄŸrıda bulunarak “EÄŸer Mustafa Kemal Atatürk’ün KurtuluÅŸ Savaşı’ndan ders alınacaksa, ilk hamlesinin Kürtlerle ittifak kurmak olduÄŸu hatırlanmalıdır. CHP cumhuriyetin bu kritik sürecinde Kürtlerin yayında yer almalıdır" dedi.

PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuÅŸan Nurettin DemirtaÅŸ’ın bu konuya iliÅŸkin kullandığı ifadeler şöyle:

“AKP-DAÄ°Åž gücünü ayakta tutan iÅŸbirlikçi Kürtler ile CHP’nin ve özellikle de onun çevresindeki Alevilerin oynadığı rol kesinlikle aynı olamaz, olmamalıdır; CHP cumhuriyetin bu kritik sürecinde Kürtlerin yanında yer almalıdır. EÄŸer M. Kemal Atatürk’ün KurtuluÅŸ Savaşı’ndan ders alınacaksa, ilk hamlesinin Kürtlerle ittifak kurmak olduÄŸu hatırlanmalıdır. Bunun için CHP’ye yapılan çaÄŸrılar anlamlıdır fakat her ÅŸeye raÄŸmen buna yanaÅŸmayan bir CHP’de, kendisini gerçekten ilerici ve demokrat olarak görenlerin artık bir saniye bile kalmaması gerekir.”

KCK yöneticilerinden Mustafa Karasu da Özgür Gündem'de Åžubat ayında çıkan bir yazısında, "CHP'yi kurtaracak, savaÅŸ politikalarına karşı demokratikleÅŸme ve barış politikasıdır" ifadelerini kullanırken KCK Yürütme Konseyi EÅŸbaÅŸkanı Bêsê Hozat, “CHP’nin de doÄŸru ve hakiki bir özeleÅŸtiri geliÅŸtirerek HDP’nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.