Sosyal Medya

Güncel

ABD'li komutan: Rusya 'bir avuç' asker çekti

IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların komutanlarından Albay Steve Warren "Suriye'den sadece bir avuç Rus askerin çekildiğini" gördük ifadelerini kullandı



IŞİD karşı yürütülen DoÄŸal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Steve Warren, Suriye’de güçlerini azaltma karanının ardından Rusya'nın bu ülkeden sadece “bir avuç” uçağını çektiÄŸini gördüklerini bildirdi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü DoÄŸal Kararlılık Operasyonları Sözcüsü Albay Warren, BaÄŸdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Suriye’deki askeri güçlerini eksiltme kararının sahadaki yansımalarının sorulması üzerine Warren, “Bir avuç, 8 ila 10 arasında Rus uçağının oradan ayrıldığını gördük” yanıtını verdi.

Warren, kararın ardından Rusların hava saldırılarına devam edip etmediğine yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

“Rusların son 24 saat içerisinde sorti yaptıklarını gördük ancak herhangi bir saldırı gerçekleÅŸtirmediler. Bazı askerlerinin hareketliliÄŸini de gördük ama kayda deÄŸer sayıda askerin Suriye’den ayrılması söz konusu deÄŸil. Küçük birliklerin toparlandığına dair emareler var.”

Bu askerlerin daha çok destek birliği şeklinde olduğunu belirten Warren, ağır silahların ise sahada bulunmayı sürdürdüğü bilgisini paylaştı.

Warren, “Açıkçası onların muharebe gücünde dikkate deÄŸer bir azalma görmedik. Bilhassa sahadaki güçleri statik olmayı sürdürüyor, havadaki güçleri kısmen azalmış durumda, hepsi bu” diye konuÅŸtu.

Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaÅŸmasının ardından Suriyeli muhaliflere karşı saldırılarda “göze çarpan bir azalma” gördüklerini vurgulayan Warren, rejimin Tedmur (Palmira) kenti yakınlarında IŞİD’e karşı saldırılarına devam ettiÄŸini anlattı.

Warren, rejimin ÅŸu aÅŸamada sahada “yeterince etkin” olduÄŸunu belirterek, Rusların havadan destek vermeyi seçmesi halinde de rejimin sahada kazanımlar elde etmeyi sürdürebileceÄŸini kaydetti. Warren, ancak Rusların kararının ardından rejim güçlerinin biraz zayıflamaya baÅŸlayacağı deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.