Sosyal Medya

Güncel

TSK: Kandil'de 67 PKK'lı öldürüldü

TSK, Kandil’e yönelik hava bombardımanında 67, Sur’dan kaçmaya çalışan 7 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı. PKK’lıların hendekler kazdıkları Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin’e yoğun askeri sevkiyat var.



Türk Silahlı Kuvvetleri, 9 Mart’ta Kandil’de PKK hedeflerine yönelik hava operasyonunda 67 PKK’lı öldürüldü. TSK, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden kaçmaya çalışan 7 PKK’lının da öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonların sona erdiÄŸi ilçede ÅŸimdiye kadar 286 PKK’lı öldürüldü.  PKK’lıların hendekler kazdıkları Şırnak, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve Mardin’in Nusaybin ilçesine yoÄŸun askeri sevkiyat var. Buralara giriÅŸ çıkışa kontrollü olarak izin veriliyor.

PKK kampları vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, 9 Mart 2016 tarihinde Kuzey Irak'a yapılan keşifler neticesinde Kandil, Metina, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen yeni hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 14 adet F-16 ve F-4 2020 savaş uçağıyla hava harekatı düzenlendiği, tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildiğini ve daha sonra yapılan keşif sonuçlarına göre 67 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yüksekova’da bombalı saldırı

 

 
[FotoÄŸraf: DHA]

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polise ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından menfeze yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada karayolu ve çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi.
Patlama, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Yüksekova-Van Karayolu üzerinde bulunan YSE Kavşağında PKK'lılar tarafından menfeze yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba, zırhlı polis aracını geçişinden hemen sonra patlatıldı. Şiddetli patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Ancak, karayolunda yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde çukur meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan bazı binaların camları kırıldı, enerji nakil hattına da zara verdi. Patlamanın ardından polis, çevrede geniş önlem alıp, inceleme yaparken, kopan enerji nakil hatlarının onarılması da sürüyor.

 

YoÄŸun askeri sevkiyat

 

 
[FotoÄŸraf: DHA]

Cizre, Silopi ile İdil İlçesi'nde operasyonların tamamlanması ardından gözler il merkezi Şırnak'a çevrildi. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın, "Yüksekova'da, Şırnak merkezde ve Nusaybin'de bazı mahallelerde yine çukurlar var, bariyerler var. Aldığımız bilgiler, orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da o temizlikler yapılacak" sözlerinden sonra, Şırnak'ta operasyon hazırlığı yapıldı.

 

Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinden sonra operasyon yapılması beklenen Şırnak il merkezine, kirpi, kobra, zırhlı kepçelerin ve uzun menzilli tankların yer aldığı çok sayıda askeri araç sevk edildi. Yüzlerce hendek ve barikatın bulunduğu Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet, Dicle, Yeni, Cumhuriyet, İsmet Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde güvenlik güçleri zaman zaman operasyonlar yaptı. İl merkezindeki PKK'lıların etkisiz hale getirmek ve tüm hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için büyük bir operasyon başlatılması bekleniyor.

Operasyon hazırlıkları göze çarpan Şırnak'ta giriş ve çıkışlarda polis ve askerler konuşlandırıldı. Şırnak'ta Siirt çevre yolu, Uludere çevre yolunda şehre girenler için güvenlik önlemleri artırıldı. Birçok okul ve öğrenci yurduna da asker ve polisler yerleştirildi. Zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Hakkari, Cizre ve Siirt yönünden gelen araçların kontrollü olarak ilk merkezine girmelerine izin veriyor. Şırnak'ın çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cudi, Gabar, Namaz Dağı ve Bestler Dereler bölgesinden PKK'lıların sızabileceği muhtemel noktalar askerler tarafından kontrol ediliyor.

AÄŸrı’da büyük miktarda patlayıcı ele geçirdi

 

 
[FotoÄŸraf: TSK]

 

AÄŸrı’nın DoÄŸubayazıt ilçesi kırsalında arama faaliyetleri sırasında  iki maÄŸara içerisinde; 100 kg amonyum nitrat, 38 tanesi el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi haline getirilmiÅŸ  80 adet tüp , 100 metre elektrik kablosu ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Kilis merkezde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üzerinde PKK/PYD/YPG kimliÄŸi bulunan bir kiÅŸi yakalanarak göz altına alındı.

Hatay Payas’da gerçekleÅŸtirilen operasyonda bulunan iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak’ın Ä°dil ilçesinde yapılan aramalarda; dört PKK mensubu yardım ve yatakçılık suçlamasıyla gözaltına alındı. Buradaki operasyonda, toplam125 PKK’lı öldürüldü

Kaynak: TSK, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.