Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Adli Müşaviri görevden alındı

Köse’nin, takipsizlikle sonuçlanan “Kozmik Oda” soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen usulsüzlüklere ilişkin görevden alındığı ileri sürüldü



Genelkurmay BaÅŸkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse’nin, Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın imzasıyla görevinden alındığı öğrenildi.

Köse’nin, takipsizlikle sonuçlanan “Kozmik Oda” soruÅŸturması kapsamında yapıldığı belirtilen usulsüzlüklere iliÅŸkin görevden alındığı ileri sürüldü.

Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast ihbarı ile baÅŸlatılan ve Genelkurmay’a baÄŸlı Seferberlik Tetkik Kurulu’nda “Kozmik Oda”ya girilmesine neden olan soruÅŸturmaya iliÅŸkin, Ankara BaÅŸsavcılığı 5 yıl 3 ay sonra takipsizlik kararı vermiÅŸti. Dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu’nun tutuklanması ve yerine Köse’nin atanmasından sonra 25 Åžubat 2013’te mahkemeden karar alınıp muhafaza altındaki harddisk ve 16 Numaralı odadaki dokümanlar incelenmek üzere TÃœBÄ°TAK’a gönderildi.

HSYK dosyasında, “o dönem paralel yapının etkin olduÄŸu TÃœBÄ°TAK’ta harddisklerin çözümünün yaptırılarak sızdırıldığı” bilgisine yer verildi.

Köse’nin Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın imzasıyla adli müşavirlik görevinden alındığı öğrenildi. (Habertürk)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.