Sosyal Medya

Siyaset

Baykal CHP'yi eleÅŸtirmeye devam ediyor

CHP Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti karşıtlığıyla ülke menfaatini görmezden gelinemeyeceğini söyledi.



Türkiye'nin PYD'ye düzenlediği operasyona verdiği destek sonrası CHP'de tepkiyle karşılanan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partinin kapalı grup toplantısında yönetimin politikalarını eleştirdi. Baykal "Hükümet karşıtlığının Türkiye karşıtlığına dönüşmesinden rahatsızlık duyduğunu" belirtti.

CHP'nin Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında yapılan alternatif basına kapalı grup toplantısında cuma günü Genel Kurul'da görüşmeleri başlayacak olan bütçe ile dış politika ve bölgede yaşanan askeri hareketlilikle ilgili sunumlar yapıldı.

Kapalı grup toplantısına, Kılıçdaroğlu ve parti politikalarına yönelik önemli eleştirilerde bulunan Deniz Baykal da katıldı. Baykal'ın bu kez sadece Suriye'yle ilgili değerlendirmede bulunduğu öğrenildi.

Baykal, partisinin Suriye politikasıyla ilgili, "Suriye konusunda mezhepsel bakmamak gerekiyor. Azez'de Türkiye'nin meşru savunma hakkı vardır. Bu açıdan yapılan doğrudur. Herkes bunu savaş çıkıyor şeklinde algıladı. Ancak gelişmeler bunun böyle olmadığını ortaya koydu. ABD-Rusya arasındaki ateşkes kararı da bunu doğruladı. Bu konudaki görüşlerimi, doğru bildiğim şeyleri söylemeye devam edeceğim. AK Parti karşıtlığıyla ülke menfaatini görmezden gelemeyiz" dedi.

Milletvekili Dursun Çiçek ise "Biz Suriye'deki Kürtlerin konumlarını koruması, olduğu yerlerde barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz Ancak toprak işgal ederek Akdeniz'e doğru genişleyerek Türkiye'nin Ortadoğu'yla irtibatının kesilmesine de karşıyız" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.