Sosyal Medya

Dünya

Başbakan'dan ana muhalefet liderine: Doğru dürüst giyin

İngiltere Başbakanı David Cameron, ana muhalefet İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'e "Doğru dürüst giyin" dedi.



Parlamentoda Başbakan'a ana muhalefet lideri ve milletvekillerinin sorular yönelttikleri haftalık oturumda konuşan Cameron, Corbyn'i, annesinin "doğru dürüst bir takım elbise giy, kravatını tak ve milli marşı söyle" diye öğütlemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan, bu sözleri ana muhalefet milletvekillerinden birinin kendisine yönelttiği "anne öğüdü" temalı sataşması üzerine sarfetti.

Parlamento oturumda o sırada sağlık hizmetleriyle ilgili bir tartışma yapılıyordu.

Image copyrightPA

Cameron'un İşçi Partisi liderinin giyim tarzına yönelik sataşmasına, lideri olduğu muhafazakar partinin milletvekilleri yarım dakika kadar çoşkulu gülüşme ve tezahüratlarla yanıt verdiler.

Corbyn'in cevabı

İşçi Partisi lideri Corbyn, Cameron'un bu sözleri üzerine söz aldı ve iktidar partisi milletvekillerinin aleyhte tezahüratlarının yatışmasını bekledikten sonra, "Benim rahmetli annem bana, herkese, başvurduğu sağlık kuruluşunda, bedava sağlık hizmeti sunma prensibini savunmamı öğütlerdi, çünkü kendi kuşağından bir çok kişi gibi o da hayatını ücretsiz ulusal sağlık hizmetlerine adamış biriydi" dedi.

Image copyrightPA

Muhalefet lideri Corbyn, başbakanın da, bedava ulusal sağlık hizmetini savunma konusunda bir "anne öğüdüne" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra Corby'in resmi Twitter hesabından bir Albert Einstein alıntısı yapıldı:

"Döküntü giysilerimizden, değersiz eşyalarımızdan değil, döküntü ve değersiz fikirler ve dünya görüşlerinden utanmalıyız."

Başbakan Cameron'un annesi Mary, bu ayın başlarında yaşadığı seçim bölgesinde bedava çocuk merkezlerinin fonlarında yapılacak kesintilere karşı çıkan bir dilekçeye imza verince, gazetelerin manşetlerine çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.