Sosyal Medya

Güncel

Hakan Şükür'e Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile Hakan Şükür hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



Twitter hesabı üzerinden attığı tweetlerde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ahakaret ettiÄŸi gerekçesi ile Hakan Şükür hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

CUMHURBAÅžKANINA HAKARET

Hakan Şükür hakkında, 15 Åžubat 2015 tarihinde Twitter hesabı üzerinden attığı tweetlerde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸi gerekçesi ile yürütülen soruÅŸturma tamamlandı.

ERDOÄžAN VE OÄžLUNU HEDEF ALDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, Hakan Şükür'ün suça konu tweeti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Ahmet Özel ve Bekir Savram isimli bir vatandaşın şikayetçi olduğu bilgisine yer verildi. İhbarca Bekir Savram'ın avukatı tarafından sunulan şikayet dilekçesinde Hakan Şükür'ün @HakanŞükür isimli Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. ŞüpheliHakan şükür'ün sunmuş olduğu savunma dilekçesinde suça konu sözleri Cumhurbaşkanını kastederek söylemediği bilgisine yer verilen iddianamede, ihbarcının sunmuş olduğu paylaşım dökümlerinde konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı olduğunun açıkça belli olduğu kaydedilerek, "Dolayısı ile şüphelinin kastının sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğu, böylece üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta" denildi.

Ä°ddianamede şüpheli Şükür'ün "CumhurbaÅŸkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Ä°ddianamenin gönderildiÄŸi Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruÅŸma günü verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.