Sosyal Medya

Güncel

PKK'lı Duran Kalkan: Kürt baharına az kaldı

Ankara saldırısını PKK'yı pasif bulan "Kürt gençlerinin" yaptığını açıklayan Duran Kalkan, "Kürt baharının" başlayacağını söyledi.



Kürt sitesine konuÅŸan terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Duran Kalkan, 29 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Ankara’daki "canlı bomba" saldırısını Kürt gençlerin yaptığını söyledi;

"ARTIK BÄ°Z DÄ°ZGÄ°NLEYEMÄ°YORUZ"

"Åžimdi öyle bir noktaya geldi ki, artık biz de dizginleyemiyoruz. Bunu yapan örgüt geçtiÄŸimiz aylarda bir açıklama yaptı ve PKK’yı ‘pasifizm’le suçladılar. Kürt gençleri yeni örgütler kuruyorlar. Daha da radikal olacaÄŸa benziyorlar."

"MART AYINDA KÃœRT BAHARI BAÅžLAYACAK"

Türkiye ile ilgili çeÅŸitli kehanetlerde de bulunan Duran Kalkan, Kürtleri isyana çağırdı. Kalkan,"Önümüzdeki Mart süreci büyük bir direniÅŸ sürecidir. 2016 baharı Kürt’ün baharı olacaktır." dedi.

HDP'LÄ° VEKÄ°L DE BAHARI Ä°ÅžARET ETMÄ°ÅžTÄ°

PKK daÄŸdaki savaşı metropollere taşıyarak OrtadoÄŸu'daki 'Arap Baharı'nın benzerini 'Kürt baharı" olarak Türkiye'ye uyarlamayı planlıyor. HDP Bingöl milletvekili HiÅŸyar Özsoy da geçtiÄŸimiz gün yaptığı açıklamada 'bahara hazırlık yapıldığını' belirterek şöyle demiÅŸti;

"Herkes bahara hazırlık yapıyor. Toplumda barış için bir irade ortaya çıkmazsa bahar ile birlikte çok kötü bir savaÅŸ atmosferine savrulabiliriz. Artık bir ÅŸeyler yapmamız gerekiyor. Türkiye OrtadoÄŸu’daki savaÅŸ girdabının neredeyse içindedir. Åžu an 6 ay öncesine göre daha olumsuz durumdayız. Müdahale olmazsa, halk tavır göstermezse baharla birlikte çok daha kötü bir noktaya gidebiliriz."

HATÄ°P DÄ°CLE NÄ°SAN AYI DEMÄ°ÅžTÄ°

Benzer bir açıklama da Hatip Dicle'ren gelmiÅŸti. Cumhuriyet gazetesine verdiÄŸi söyleÅŸide Dicle 'Nisan' ayını iÅŸaret ederek ÅŸunları söylemiÅŸti; "Açık söyleyeyim. BildiÄŸimiz için söylüyorum bunu. Åžu anda daÄŸlarda yaklaşık iki metre kar var. Ve gerilla hareket halinde deÄŸil. Karlar erimeden, yani nisan sonuna kadar bu savaÅŸa dur diyemezsek çok daha fazla alanı kapsayan, hatta metropolleri de içine alan bir ÅŸiddet dalgasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bunu dediÄŸimizde, Kürt siyasetçi olduÄŸumuz için, tehdit gibi algılanabiliyor. Hayır, amacımız tehdit deÄŸil, feryat ediyoruz. Feryat ediyorum! Bu tehlike önümüzde. Hepimiz için, Türkiye toplumunun her bireyi için, hatta uluslararası barışı bile etkileyebilecek boyutta bir tehlike bu. Bunu önlemek, sorumlu davranmak zorundayız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.