Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır Valiliği'nden Sur açıklaması

Diyarbakır Valiliği, operasyonların devam ettiği Sur İlçesi'nde mahsur kalan ailelerin olduğu iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, bölgede sivil vatandaşların bulunması ve bunların bulundukları bölgeden çıkmak istemeleri halinde bugün saat 16.00'da güvenlik kuvvetleri tarafından her türlü kolaylık sağlanacağı belirtildi.



Operasyonlar ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde sivillerin mahsur kaldığı iddialarına ilişin Diyarbakır Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, bölgede bulundukları öne sürülen sivillerin çıkmak istemeleri halinde güvenlik güçlerinin kolaylık saÄŸlayacağı belirtilerek, ÅŸu ifadelere yer verildi: 

"Sur içinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istedikleri Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından iddia edilmektedir. Sur içinde söz konusu bölgede sivil vatandaşımızın bulunması ve bunların bulundukları bölgeden çıkmak istemeleri halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Nitekim, 4-6-10 Şubat ve takip eden her gün boyunca, söz konusu bölgede bulunup çıkmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik olarak güvenlik kuvvetlerimiz tarafından anonslar yapılmıştır. 18 Şubat Perşembe günü bölgeden çıkmak istendiği yönünde talepte bulunulmasına ve güvenlik kuvvetlerimiz tarafından her türlü önlem alınmasına rağmen, bölgeden çıkan vatandaşımız olmamıştır. 19 Şubat 2016 Cuma günü aynı durumda olan 6 vatandaşımız güvenlik kuvvetlerimiz tarafından söz konusu bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilmişlerdir. Söz konusu çalışmaların yürütüldüğü bölgede bulunduğu iddia edilen sivil vatandaşlarımızın Valiliğimize veya ilgili güvenlik kuvvetlerimize hangi bölgeden çıkacaklarının bildirilmesi halinde, bugün saat 16.00'da güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölgeden tahliye edilmeleri için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır."

Açıklamada, PKK'lıların teslim olmaları halinde can güvenliÄŸi devlet güvencesi altında olacakları  ve adli makamlara teslim edileceÄŸi de kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.