Sosyal Medya

Güncel

Misyonerler okul kantinlerini ve varoşları mesken tuttu

Son dönemlerde bölgede artan misyonerlik faaliyetleri dikkat çekerken Diyarbakırlılar, karşılaştıkları misyonerlerin özellikle üniversite kantinleri ve varoşlarda çalışmalar yaptıklarını belirttiler.



Diyarbakır'da otel ve kiraladıkları evlerde konaklayan Koreliler, özellikle şehrin varoşlarında ve üniversite kantinlerinde misyonerlik faaliyetleri yapmaları dikkat çekiyor.
 
Koreli misyonerler daha çok BaÄŸlar ve YeniÅŸehir ilçelerinde görülürken, kız ve erkeklerden oluÅŸan bu grupların içerisinde Türkçe ve Kürtçe bilenlerde var.  
 
Parklardaki insanların yanında oturarak Hristiyanlık propagandası yapan misyonerler, kameraları gördükleri anda ise yüzlerini kapatarak kaçma bulundukları yerden uzaklaşmaya çalışıyorlar.
 
Daha öncede misyonerlerin kendisiyle konuÅŸtuÄŸu ve kitap verdiÄŸini belirten Dicle Ãœniversitesi Ä°ktisat Bölümü öğrencisi Yusuf, misyonerleri son zamanlarda okul kantinlerinde çok gördüğünü söyleyerek, “Dicle Ãœniversitesinde sıklıkla görülüyorlar. Kendileriyle diyalog kurmak için ellerindeki bilekliklerin renklerinin ne anlama geldiÄŸini sordum.  Bana Hristiyanlık ile ilgili mesajlar verdiler.” dedi.
 
“Bana ‘Rabbimiz Ä°sa Mesih'in YaÅŸam Sözü' adında bir kitap verdiler”
 
Koreli misyonerin kendisine hangi dinden olduÄŸu sorusunu yönelttiklerini belirten Yusuf,  “Bana hangi dinden olduÄŸumu sordular.  Ben de Müslümanım deyince, bana ‘Biz bütün dinlere inanırız ama Müslümanlığa inanmayız' dediler.  Bizde onlar etkilenirler diye bildiÄŸimiz kadar Ä°slam'ı anlattık.  Ama maalesef derdini anlatacak kadar Türkçeyi öğrenmiÅŸler.   Bizi anlayacak kadar bilmiyorlar. Daha sonra bana ‘Rabbimiz Ä°sa Mesih'in YaÅŸam Sözü' adında bir kitabı verdiler. Benden söz aldılar okumam için,  bende ondan Kur'an'ı Kerim'i okuması için söz aldım. Bunların böyle çalışmasıyla halkımızın dinini bırakacağını zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Dicle Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirten Emrah ise son zamanlarda bölgede yaşanan olaylarla beraber birtakım örgütlerin türeyerek halkın yaşadığı bunalımı fırsat bildiğini ve insanları Hristiyanlaştırmaya çalıştığını kaydetti.
 
“Biz de elimizden geldiÄŸi kadar kendi dinimizi anlatıp yaÅŸamaya çalışmalıyız”
 
Uzun zamandır Diyarbakır'da misyonerlik çalışmalarının yapıldığını dile getiren Emrah,  “Özellikle memleketimizin ve coÄŸrafyamızdaki insanlarımızın bu kötü durumdan kurtarılmasını diliyorum. Bunun için de ülkemizde bulunan Ä°slami cemaatlerin ve mütedeyyin insanların bu konulara daha fazla duyarlı olması gerekir. Eskiden beri misyonerlerin Diyarbakır'da faaliyet yürüttüğünü biliyoruz. 10 yıl öncede Ulu Cami'nin önünde Ä°ncil dağıtıldığını ve içerisinde paranın olduÄŸuna ÅŸahit oldum. Hak olan din Ä°slam'dır. Biz de elimizden geldiÄŸi kadar kendi dinimizi anlatıp yaÅŸamaya çalışmalıyız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
“Adamlar dünyanın öbür ucundan geliyor”
 
Minibüs ÅŸoförü olduÄŸunu belirten Ä°smail ismindeki bir vatandaÅŸ da misyonerlerin kendisine kitap hediye etmek istediÄŸini söyledi. Ä°smail, “Onlara kızdım ve hayır dedim. Biz Müslümanız ve kabul etmeyiz böyle bir dini.  Yetkililerin de bu konuya bir an evvel el atması gerekir. Adamlar dünyanın öbür ucundan geliyor. Türkiye'ye misyonerlik yapmaya çalışıyorlar, biz Müslümanlar ise birbirimizi öldürüyoruz.” diye yaÅŸananlara tepki gösterdi.
 
“Misyonerler de bu çatışma gibi bir projenin parçasıdır”
 
Misyonerlik faaliyetlerin kabul edilemez olduÄŸunu ifade eden Furkan Y. ise “Bu ÅŸehir Peygamberler ve Sahabeler Åžehri'dir ancak bugün misyonerler tarafından iÅŸgal altındadır. Devlet bu konuyla hiç ilgilenmiyor, üzerine düşeni yapmıyor. Bu çatışmalı ortamda kendi vatandaşımız bile korku içindeyken, bu insanlar dünyanın öbür ucundan gelerek misyonerlik faaliyetinde bulunuyorlar. Bunların arkası saÄŸlam olmasa buralara kadar gelemezlerdi. Misyonerler de bu çatışma gibi projenin bir parçasıdır.” dedi.
 
Furkan Y, “Bunlar yoksul ya da fakirleri hedef seçiyor. Ä°radesi zayıf olanları, okuma yazma bilmeyen kadınları, ihtiyarları ve çocukları hedef alıyor. Onlara Ä°ncil dağıtıyorlar. Gitsinler ülkelerindeki sorunlarını çözsünler. Ãœlkelerinde insanlık kavramından eser kalmamışken, bu güzel memleketin hoÅŸ insanlarından ne istiyorlar.” diye konuÅŸtu.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.