Sosyal Medya

Dünya

Sütunları can yelekleriyle donattı

Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei, Berlin'de Schausspielhaus Konser Salonu'nun sütunlarını Yunanistan'da mültecilerin bıraktığı can yelekleriyle donattı.



Berlin’de Schauspielhaus Konser Salonu’nun sütunları, Çinli sanatçı ve aktivist Ai Weiwei tarafından mülteci krizine dikkat çekmek için can yelekleriyle donatıldı. Weiwei, projeyi Avrupa’ya gitmek isterken denizde boÄŸulan mültecileri anmak için yaptığını söyledi. 

Weiwei, eser için Yunanistan’ın Midilli adasında biriken 14 bin can yeleÄŸini kullandı. Salon çalışanlarından Fanny Jung, “Ai Weiwei’nin burada olduÄŸu ve bu eseri yaptığı bilgisini aldık. Bence bu müthiÅŸ, daha iyi ifade edilemezdi. Bu harika bir eser ve burada bir süre daha kalmalı” diye konuÅŸtu. 

Ai Weiwei, özellikle Çin’deki ifade özgürlüğü konusunda yaptığı çalışmalar ile biliniyor. Weiwei geçen hafta yaptığı bir baÅŸka çalışmada Avrupa BirliÄŸi’nin mülteci kriziyle uygulamalarını eleÅŸtirmek için Çek Cumhuriyeti’nin baÅŸkenti Prag’a yerleÅŸtirdiÄŸi heykellerini battaniyelerle sarmıştı. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.