Sosyal Medya

Coğrafyamız

Saldırılar Suriyeli sivilleri yok etmeye varacak düzeyde

IŞİD'e karşı yürütülen operasyonun Sözcüsü Albay Warren, "Rusya'nın Halep'teki eylemleri, rejimin, bölgedeki sivillere sistematik ve geniş bir biçimde saldırmasına yardım etmekten başka amaca hizmet etmiyor" dedi. "Rejimin katliamları Suriyeli sivilleri yok etmeye varacak düzeyde" diye de ekledi.



IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steven Warren, Bağdat'tan video konferans yöntemiyle Washington'daki basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rusya ile Beşşar Esed rejiminin Halep'teki saldırıları nedeniyle bölgeye insani yardımların ulaştırılamadığını anlatan Warren, durumun giderek kötüleştiğini ifade etti.

New York'ta salı günü yayımlanan ve Suriye rejimini, sivillere karşı "insanlık dışı eylemler" içinde olmakla suçlayan rapora atıfta bulunan Warren, gelinen noktada katliamların "Suriyeli sivilleri yok etmeye varacak düzeyde" olduğunu söyledi.

"Rusya ile Esed rejiminin Halep'te iki hastaneyi yok etmesi sonucu 50 bin insan temel sağlık hizmetinden yoksun kaldı" ifadelerini kullanan Warren, bu bölgede IŞİD'in olmadığını ve "Rusya'nın buradaki eylemlerinin, rejimin sivillere sistematik ve geniş bir biçimde saldırmasına yardım etmekten başka hiçbir amaca hizmet etmediğini" vurguladı.

Rusya'nın Cenevre görüşmeleri devam ederken Halep'e 200 bomba attığını kaydeden Warren, Rusların bazı bölgelerdeki sivilleri "kayıtsızca" bombaladığını ifade etti.

Warren, "Ruslar IŞİD'le savaştıklarını söylüyorlar ama biz burada bunu hiçbir şekilde görmüyoruz. Sözleriyle eylemleri örtüşmüyor. Rusya'nın eylemleri, Suriye'deki sorunların kaynağı olan Beşşar Esed'i desteklemekten başka bir işe yaramıyor. Biz içinde Esed'in olduğu bir Suriye geleceği görmüyoruz" diye konuştu.

Suriye'de abluka altındaki bölgeleri gözleyen Siege Watch adlı kuruluş, son raporunda, Suriye'de 1 milyondan fazla kişinin kuşatma altında olduğunu bildirmişti. Hollanda merkezli PAX örgütü ile Washington merkezli The Syria Institute kuruluşlarının ortak girişimiyle oluşturulan Siege Watch projesinin raporunda, yerel kaynaklardan en güncel bilgilerin toplandığı, Suriye'de kuşatma altında 46 bölgenin olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.