Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Rusya'nın iddialarını gülerek karşılıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın 'Türkiye Suriye'de askeri operasyonlara hazırlanıyor' iddiası için "gülerek karşılıyorum" dedi.



Moskova'yı Suriye'yi işgal etmekle suçlayan Erdoğan, "Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım, rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı" dedi.

'Rusya, Esad için butik devlet kurmaya çalışıyor'

Senegal ziyareti sırasında Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için bir 'butik devlet' kurmaya çalıştığını ifade etti.

"Çünkü Esed şu anda Suriye'de aslında bitmiştir" diyen Erdoğan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer örgütlerin Suriye'yi paylaşmış durumda olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Türk ordusunun Suriye'de aktif faaliyetlerde bulunmak için gizli hazırlıklar içinde olduğuna dair giderek artan sayıda işaretler tespit etmiştir" demişti.

Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesapları üzerinden de Türkiye - Suriye sınırında çekilmiş uydu görüntüleri paylaşılmıştı.

Türkiye ise Rusya'yı Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarıyla Cenevre'de baÅŸlayan ancak askıya alınan Suriye barış görüşmelerini sekteye uÄŸratmakla suçlamıştı.

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'i deÄŸil, muhalif grupları hedef aldığını söyleyen BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ise son bir hafta içerisinde Halep ve çevresinde yoÄŸunlaÅŸan Rus hava operastonları ile Suriye ordusu harekatı nedeniyle 60 ila 70 bin kiÅŸinin Halep çevresindeki kamplardan kaçarak Türkiye sınırına yöneldiÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.