Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

Obama'nın DAEŞ'le mücadele koalisyonundaki Özel Temsilcisi'nin, Kobani'de PKK terör örgütü mensuplarıyla buluşmasının yankıları sürüyor.



GeçtiÄŸimiz hafta sonu Suriye’nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani’yi ziyaret eden ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk’un ziyaretinde çekilen bir fotoÄŸraf karesi Ankara’yı rahatsız etti.

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

PKK'LI YÖNETİCİDEN PLAKET ALDI

Kobani’de terör örgütü DAEÅž ile verilen mücadelede yaÅŸamını yitirenlerin mezarlarını da ziyaret ederek bunları Twitter hesabından paylaÅŸan McGurk’un, Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü terör örgütü YPG’nin sözcülerinden Polat Can’dan plaket aldığı ortaya çıktı.

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

Daha önce PKK içerisinde yer aldığını gösteren fotoÄŸrafları çıkan Polat Can’ın kendi sosyal medya hesabında paylaÅŸtığı fotoÄŸraf, Ankara’da tepkilere yol açtı.

HEM ASKERÄ° HEM SÄ°YASÄ° BÄ°R ZÄ°YARETTÄ°

ABD BaÅŸkanı Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk ile Kobani’de görüşen Kobani Kantonu BaÅŸkanı Enver Müslim, ziyareti Amerika’nın Sesi Radyosu’na deÄŸerlendirdi. Müslim, ziyaretin sadece askeri bir ziyaret deÄŸil, aynı zamanda siyasi bir ziyaret olduÄŸunu ve bu tür görüşmelerin önümüzdeki günlerde de gizli deÄŸil açık bir ÅŸekilde devam edeceÄŸini söyledi.

Suriye’nin geleceÄŸinin konuÅŸulduÄŸu toplantılarda, ülkedeki demokratik güçlerin olması gerektiÄŸini görüşmede dile getirdiklerini söyleyen Enver Müslim, bundan sonra PYD’nin de dahil olduÄŸu Suriye Demokratik Meclisi’nin görüşmelerde yer alacağını söyledi. Obama’nın temsilcisinin ziyaretinin çok önemli olduÄŸunu da belirten Müslim, Suriye’nin geleceÄŸi konuÅŸulurken, ülkedeki Kürt meselesine de çözüm bulunması gerektiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.