Sosyal Medya

Güncel

Alev Alatlı: Kürtlerin sosyolojik evrime ihtiyacı var

Yazar Alev Alatlı, aşiret yapısının ağır bastığını söyleyerek bunun bir Kürt sorunu olduğunu ve çözümü engellediğini anlattı.



Habertürk TV'de yayınlanan "Kelebek Etkisi"programında konuÅŸan usta yazar Alev Alatlı, Kürt sorununun asıl kaynağının feodalite olduÄŸunu söyleyip ekledi ''Kürtlerin acilen sosyolojik evrime ihtiyaçları var''

Feodal alt yapının zihniyeti belirlediğine dikkat çeken Alatlı, örgütten demokratik bir hareket beklenemeyeceğini anlattı.

Alev Alatlı: Kürtlerin sosyolojik evrime ihtiyacı var VİDEO

"AŞİRET YAPISI AĞIR BASIYOR"

Alatlı devamında bölgedeki aşiret yapısının korunduğa dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kendilerine sosyalist diyen ve bugün PKK gibi Kürt hareketinin öncüsü olan isimler sayacağım. Evliliklerine bakın kimlerle evlenmiÅŸler. Bu aÅŸiretin ne kadar saÄŸlam olduÄŸunu gösterir. Leyla Zana, 14 yaşında evlenmiÅŸtir Mehdi Zana ile. Dayısının ve amcasının oÄŸludur. Aralarında 20 küsür yaÅŸ farkı vardır. Öğretim hayatını dışarıdan tamamlamak zorunda kalmıştır. MüthiÅŸ bir kadındır. Romancı Mehmet Uzun amcasının kızı Zozan ile evlenmiÅŸtir. Sosyalist Canip Yıldırım Fransa'da mastır yapmış, dayısının kızı ile evlenmiÅŸtir.

"AŞİRET REFAHI ENGELLİYOR"

Hal böyleyken toplumun yararına olduğunu düşündüğünüz ya da çağdaş olduğunu düşündüğünüz, ekonomik refah olarak düşündüğünüz adımları atamazsınız. Ayağınızda pranga var. O prangalar aşiret ve aile yapısından kaynaklanan prangalardır"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.