Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhafazakarlardan Ruhani'ye tepki

İran Devrim Muhafızları Milis Teşkilatı Komutanı Tuğgeneral Nakdi, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin İtalya ve Fransa ziyaretini, Hamaney'in 'direniş ekonomisinin hançerlenmesi' olarak değerlendirdi.



İran Devrim Muhafızları Milis Teşkilatı (Besic) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İtalya ve Fransa ziyaretini, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in "direniş ekonomisinin hançerlenmesi" olarak değerlendirdi.

İran'dan yayın yapan entekhab.ir haber sitesine göre, Mehdi Dostları Eğitim Kültür Merkezi'nde 1. Yumuşak Savaş Çalıştayı'nda konuşan Nakdi, "İran, Dini liderin (Ayetullah Ali Hamaney) uyardığı nüfuz belasıyla karşı karşıyadır. Bu tehlikenin İran rejimini zayıflatmak için çeşitli metotları var" dedi.

Nakdi, "Roma ve Fransa seferi direniş ekonomisini hançerlemekti. Bunun devamı, ülkedeki fen ve teknoloji fakültelerini kapatmaktır" dedi.

Ruhani'yi Fransa'da resmi törenle dışiÅŸleri bakanın karşılamasını eleÅŸtiren Nakdi, "Ä°talya'da, iÅŸgalci komutanın çizmesinin heykeli altında basın toplantısı düzenlenmesi de nüfuzun neticesidir" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Nakdi, "Medyada yer alan, Airbus'dan 128 milyar dolar tutarında uçak alımı psikolojik savaştır. Ülkeye yük getirecek bu iş, işsizliğe de çare değildir" ifadelerini kullandı.

"Düşmanın işidir"

Toplumsal kabullerin değiştirilmesinin düşmanın asli rolü olduğunu vurgulayan Nakdi, şunları kaydetti:

"Besic aşırıdır, onlar kezzap atar, Suudi Arabistan elçiliğine girerler demek, Batılı yaşam tarzıyla refaha ulaşmak, ABD'yle ilişkiler kurarak İran'ın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmesini sağlamak ve ABD'nin siyasetinin değişmesi gibi görüşleri ortaya atmak, düşmanın işidir."

Öte yandan, Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif, Nükleer AnlaÅŸmanın Ardından Fırsatlar Konferansı'ında yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı Ruhani'nin Avrupa ziyaretini eleÅŸtirenlere yanıt verdi. 

Zarif, "Nükleer anlaşmalarda kazanılan zaferden sonra gün çekişme günü değildir. Görüşmeler bir anlaşma süreciydi, geçti. Her anlaşmada bir tarafın teslim olması değil karşılıklı alıp verme söz konusudur. Bu alıp vermede ülkemizin zarar etmediğine inanıyoruz. Bugün elimize geçirdiğimiz imkanı eleştirmektense ondan istifade etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.