Sosyal Medya

Güncel

HDP açlık grevinde yan çizmeye başladı

HDP'den yapılan açıklamada, milletvekillerimizin açlık grevine katılım taleplerini şimdilik bekletiyoruz, denildi...



Radikal'in haberine göre; HDP, Cizre'deki yaralıların tedavi edilmesi için İçiÅŸleri Bakanlığı'nda üç milletvekilinin baÅŸlattığı açlık greviyle ilgili bir açıklama yaptı: "TBMM grubumuzun birçok üyesinin açlık grevine katılım talebi olmuÅŸtur. Fakat diÄŸer milletvekillerimizin katılım talebi yarına kadar saÄŸlanması muhtemel geliÅŸmeler çerçevesinde ÅŸu an için bekletilmektedir."

HDP Meclis Grubu, Cizre için baÅŸlatılan  'açlık grevine' diÄŸer milletvekillerinden de katılım talebi olduÄŸunu, ancak yarına kadar saÄŸlanması muhtemel geliÅŸmeler çerçevesinde bu taleplerin bekletildiÄŸini bildirdi.

HDP TBMM Grubu'ndan yapılan açıklamada, Cizre'de yaÅŸananlara iliÅŸkin HDP Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken, Åžanlıurfa MilletvekiliOsman Baydemir ve Adana Milletvekili Meral Danış BeÅŸtaÅŸ'ın temaslarda bulunmak üzere İçiÅŸleri Bakanlığına gittiÄŸi hatırlatıldı.

Açıklamada, görüşmeler sonrasında milletvekillerinin 'açlık grevine' baÅŸladığı ifade edilerek, ÅŸunlar kaydedildi: 

"İçişleri Bakanlığında bulunan açlık grevindeki heyetimiz, mevcut durumu TBMM Grubumuzla değerlendirmek üzere açlık grevi pozisyonunu da koruyarak TBMM'ye gelmişlerdir. Yapılan değerlendirmelerde TBMM grubumuzun birçok üyesinin açlık grevine katılım talebi olmuştur. Fakat heyetimizin açlık grevine devam etme iradesi sabit kalmak üzere, diğer milletvekillerimizin katılım talebi yarına kadar sağlanması muhtemel gelişmeler çerçevesinde şu an için bekletilmektedir. İçişleri Bakanlığının sonuç alma çabalarını sürdüreceği hususunda vermiş olduğu taahhütlerin gerçekleşmesini önyargıdan bağımsız olarak beklediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Açıklamada, geliÅŸme yaÅŸanmaması durumunda milletvekillerinin katılımı ile 'açlık grevi'nin geniÅŸletilerek sürdürüleceÄŸi belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.