Sosyal Medya

Güncel

MİT'e yeni üs yapılacak!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MİT için yeni kampus yapıldığını ve bu nedenle bütçesinin yüzde 47.7 oranında artırıldığını açıkladı.



BaÅŸbakanlık, MÄ°T, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel SekreterliÄŸi ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı bütçeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün gece görüşüldü.

BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, MÄ°T için yeni kampus yapıldığını ve bu nedenle bütçesinin yüzde 47.7 oranında artırıldığını açıkladı. MÄ°T’in 2015’te 1 milyar 108 milyon TL düzeyinde olan bütçesi, 2016 için 1 milyar 636 milyon 803 bin TL’ye yükseltildi.

MÄ°T için gerçekleÅŸtirilecek kampus inÅŸaatı, 2016 bütçesinin “sermaye giderleri” kaleminde yer aldı. Sermaye giderleri ödeneklerinde 414 milyon TL artış yapılırken, bunun yaklaşık 400 milyon TL’sinin yeni kampus inÅŸaatından kaynaklandığı belirtildi.

ETÄ°MESGUT’A TAÅžINACAK

MÄ°T’in 2017 yılında Etimesgut’ta halen Zırhlı Birlikler Okulu’nun olduÄŸu alana taşınması planlanıyor. Askeri tesisler ise Polatlı yakınlarına nakledilecek.

ÖDENEK TARTIŞMASI

Komisyonda BaÅŸbakanlığın 2015 yılı toplam ödeneÄŸi 929 milyon TL olmasına karşın, gerçekleÅŸen harcamanın 2 milyar 440 milyon TL olması tartışıldı. CHP’li Zekeriya Temizel, “Ödenek üstü harcama için Meclis’e ek ödenek teklifinde bulunulmamışsa bunları niye görüşüyoruz?” diye tepki gösterirken, örtülü ödenek uygulamasının kapsamının geniÅŸletilmesini de eleÅŸtirdi. BaÅŸbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti hükümetleri öncesinde de BaÅŸbakanlık örtülü ödeneÄŸi için hep bütçeye sembolik bir rakam konulduÄŸunu söyledi. Öteden beri devam den uygulama çerçevesinde bütçeye 1 milyon TL’lik ödenek konulduÄŸunu anlatan Elvan, yıl içerisindeki geliÅŸmelere göre ilave ödenek aktarıldığını belirtti. Elvan, “Dolayısıyla, BaÅŸbakanlık bütçesindeki artışın temel nedeni, örtülü ödenek harcamaları” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.