Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan: ''İslam Ordusu''ndan çekilebiliriz

Pakistan Savunma Bakanı, İslamabad yönetiminin, İslam ordusunun Müslüman bir ülkeye saldırması halinde koalisyondan çıkacağını açıkladı.



Pakistan Savunma Bakanı yaptığı açıklamada Ä°slamabad yönetiminin kurulan Ä°slam ordusunun Müslüman bir ülkeye saldırması halinde koalisyondan çıkacağını açıkladı.

GeçtiÄŸimiz gün Tahran'da bir dizi temasta bulunan ve Ä°ran CumhurbaÅŸkanı HasanRuhani'yle görüşen Pakistan BaÅŸbakanıNevaz Åžerif, Ä°ran ile Suudi Arabistanarasındaki gerilimin tüm bölgeye zarar verdiÄŸini söyledi.

İran'la Suudi Arabistan arasındaki gerginliğin bir an evvel son bulması gerektiğini İran'lı yetkililere ileten Şerif, Tahran'dan önce de Riyad'da bir dizi temasta bulunmuştu.

Öte yandan Tahran'daki ziyaretlerin ardından açıklama yapan Pakistan Savunma Bakanı, Suudi Arabistan liderliğinde kurulan İslam ordusu hakkında konuştu.

Ä°slamabad yönetiminin Ä°ran karşıtı hiçbir koalisyona katılmayacağı konusunda Ä°ran'lı yetkililere teminat verdiklerini söyleyen Pakistan Savunma Bakanı Havaca Asıf, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki 34 üyeli koalisyonun herhangi bir Ä°slam ülkesiyle savaÅŸmaması gerektiÄŸini belirtti.

Pakistan Meclisinde konuÅŸan Asıf, Pakistan’ın askeri gücünü hiçbir Ä°slam ülkesine karşı kullanmayacağını ifade etti.

Kurulan İslam ordusunun herhangi bir İslam ülkesiyle savaşması halinde koalisyondan çıkacaklarını aktaran Asıf amaçlarının İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilimi düşürmek olduğunu kaydederek bu tür gerilimlerin tüm bölgeye zarar verdiğini kaydetti.

Pakistan Savunma Bakanı Asıf konuşmasında Suudi Arabistan-İran geriliminde Pakistan'ın taraf olma gibi bir düşüncesinin olmadığını da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.