Sosyal Medya

Güncel

Sarıgül'e yumruktan 1000 TL para cezası

2014 yerel seçimleri öncesinde Feshane'de kendisine hakaret eden Mustafa Suver isimli kişiye yumruk attığı iddiasıyla yargılanan Mustafa Sarıgül hakkında karar açıklandı. "Basit yaralama" suçundan Sarıgül bin TL adli para cezasına, ona karşı "hakaret" suçunu işleyen Mustafa Suver de 7 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.



Eski ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, 2014 yerel seçimleri öncesi Feshane'de, Mustafa Suver isimli kiÅŸiye yumruk attığı iddiasıyla yargılandığı dava 5. duruÅŸmada karara baÄŸlandı. Mustafa Sarıgül'ün de kendisine hakaret ettiÄŸi gerekçesiyle Mustafa Suver'den ÅŸikayetçi olduÄŸu davaya, katılan sanıklar Mustafa Sarıgül ve Mustafa Suver katılmadı. Tarafları duruÅŸmada avukatları temsil etti. 
 
Duruşmada 2 tanık dinlendi

Mustafa Sarıgül'ün koruması Hüseyin Gürol ve teknik personeli Caner Dursun duruÅŸmada "tanık" sıfatıyla dinlendi. Tanıklar, Mustafa Suver'in, Sarıgül'e hakaret ettiÄŸini, Sarıgül'ün ise Mustafa Suver'e vurmadığını söyledi. 

"Müvekkilim Sarıgül'ün beraatini talep ediyoruz"

Mustafa Sarıgül'ün avukatı Onur Sancak önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, "Müvekkilimin atılı suçtan öncelikle beraatini, mahkeme aksi kanaatte ise lehine olan tüm hükümlerin  uygulanmasını talep ediyoruz. Müvekkilim aleyhine iÅŸlenen suçtan ötürü ise ÅŸikayetimiz devam etmektedir. Karşı tarafın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Mustafa Suver'in avukatı Burcu SavaÅŸkurt ise "Müvekkilimizin beratini, karşı tarafın ise cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuÅŸtu. 

"Mustafa Sarıgül atılı suçunu tahrik altında işledi"

Mahkeme, kısa aranın ardından davayı karara baÄŸladı. Dosyada bulunan belge ve delillerin birlikte deÄŸerlendirildiÄŸini belirten mahkeme, sanıklara atılı her iki suçun da yasal unsurlarıyla birlikte subuta erdiÄŸini belirtti. Mustafa Sarıgül'ün ise atılı suçunu tahrik altında iÅŸlediÄŸini vurguladı.  

Mustafa Suver 7 bin TL adli para cezasına çarptırıldı 

Mahkeme,katılan sanık Mustafa Suver'in, katılan sanık Mustafa Sarıgül'e karşı üzerine atılı "hakaret" suçundan, günlüğü 20 TL'den olmak üzere toplam 7 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Mustafa Suver'i 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. 

Mahkeme haksız fiil nedeniyle indirim uyguladı 

Mahkeme, Mustafa Sarıgül'ün de, Mustafa Suver'e karşı "Basit yaralama" suçundan önce 2 bin 400 TL adli para cezasına çarptırdı. 

Eylemin "adı geçen katılan sanık Mustafa Suver'in kendisine küfür etmesi üzerine, haksız fiil kabul edilen bu eylemin üzerine meydana getirdiÄŸi hiddetin etkisi altında gerçekleÅŸtirdiÄŸinin" anlaşıldığını belirten mahkeme, cezayı bin 200 TL'ye indirdi. 

Mahkeme Sarıgül'ü bin TL adli para cezasına çarptırdı 

Mustafa Sarıgül'ün sabıkasız oluÅŸu, duruÅŸmada gözlemlenen iyi hali takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme heyeti, Mustafa Sarıgül'ü günlüğü 20 TL'den olmak üzere 50 gün karşılığı bin TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, cezayı erteledi. Sarıgül'ün ayrıca 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasını kararlaÅŸtırdı. Sarıgül, 5 yıl içinde suç iÅŸlemezse dava ortadan kalkacak.  

Ä°ddianame

Ä°ddianamede, Mustafa Sarıgül'ün seçim çalışması kapsamında 1 Mart 2014 tarihinde Eyüp Feshane'de yapılan Trabzon Günleri etkinliÄŸine katıldığı anlatıldı.  Ä°ddianemede, katılan Sarıgül taraftarlarının BaÅŸbakan'a hakaret ettiÄŸi, buna tepki gösteren Mustafa Suver'in de Sarıgül'e hitaben "Burada senin ne iÅŸin var, burada olmaman lazım" dediÄŸi, bunun üzerine Sarıgül'ün Suvar'ın elini sıktığı belirtildi. Ä°ddianamede elini kurtarmaya çalışan Suver'in de Sarıgül'e küfür ettiÄŸi kaydedildi. Ä°ddianamede Mustafa Suver'in kamu görevlisi olduÄŸunu bildiÄŸi Sarıgül'e hakaret ettiÄŸi, Sarıgül'ün de Suver'in üzerine yürüyerek yumruk salladığı, olay yerinde bulunan resmi ve özel koruma görevlilerinin olaya müdahale ettiÄŸi bilgilerine yer verildi. Suver'in olay sırasında basit müdahale ile giderilecek ÅŸekilde yaralandığı da kaydedildi. Mustafa Sarıgül hakkında "Basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasının istendiÄŸi iddianamede Mustafa Suver hakkında da "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.