Sosyal Medya

Güncel

Bakan Caferi: Türkiye gitsin İngilizler gelsin!

İran güdümündeki Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi: Türkiye'nin Irak topraklarında bulunması rahatsızlıktan tahammül edilemez hale geldi



Irak DışiÅŸleri bakanı Ä°brahim El CaferiBaÄŸdat'ta Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin (ABD) BaÄŸdat Büyükelçisi Stuart Jones,Fransa'nın BaÄŸdat Büyükelçisi Mark Bartiniile Ä°ngiltere'nin BaÄŸdat Büyükelçisi yardımcısı Belinda Lewis'i kabul etti.

TÃœRKÄ°YE GÄ°TSÄ°N Ä°NGÄ°LTERE GELSÄ°N

Görüşmede Ä°brahim Caferi dost ülkelerin Irak'a destek açısından daha güçlü rol almalarını istedi. Caferi Türkiye'nin Irak topraklarında bulunmasının "rahatsızlıktan tahammül edilemez hale geldiÄŸini" söyledi. DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre bakan Caferi görüşmede ayrıca Irak'ın Ä°ngiltere ve Fransa ile iliÅŸkileri görüşüldü. Yazılı açıklamaya göre Caferi Türkiye'nin Irak'taki varlığının egemenlik ihlali olduÄŸunu belirterek bunun komÅŸuluk anlayışı ile baÄŸdaÅŸmadığını Türkiye'nin Irak'taki varlığının sona erdirilmesi için Amerika Fransa ve Ä°ngiltere'nin Irak üzerinde daha fazla rol almalarını istedi. Caferi sorunun diplomasi yollardan çözülmesi için çaba gösterdiklerini ancak Türk tarafından olumlu yaklaşım görmediklerini kaydetti. Caferi Türkiye'nin askerlerini derhal çekmesi gerektiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.