Güncel
Fetva sonrası Diyanet'te görevden alma

Diyanet'teki fetva polemiği sonrası Başkan Mehmet Görmez, 'ihmali olan arkadaşları açığa aldık' dedi.
Diyanet İşleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez, önceki akÅŸam TRT Haber, TRT Diyanet ve TRT Avaz’ın ortak yayınına katıldı.
Görmez, “Öz kızını öperken ÅŸehvet duymanın nikâha etkisi olur mu?”sorusuna verildiÄŸi iddia edilen fetvayla ilgili özetle ÅŸunları söyledi: “Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı’na bu seviyede bir yıpratma, bir itibarsızlaÅŸtırma hiç olmadı. Bizi bütün babalarımıza, bütün kızlarımıza, bütün annelerimize, bütün ailemize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftiradır bu.”
13 SORU SORULMUÅž
“Din İşleri Yüksek Kurulu’na mail yoluyla 13 soru sorulmuÅŸ. 13’ün 12’sinde standart cevabımız olmuÅŸ; ‘Bir sapkınlıktır, müşahade altına alınması gerekir’ demiÅŸiz. Doktora iÅŸaret etmiÅŸiz. Tabii azabı da göstererek, günah olduÄŸunu da ifade ederek.”
YANLIŞ TERCÜME
“Din İşleri Yüksek Kurulu tecrübelidir. Hukuku ilgilendiriyorsa konu, sadece fetvayı vermez, hukuku da gösterir. Burada da tıbbı gösteriyor. Birinde de uzmanların hükmü inÅŸa ederken istifade ettiÄŸi tarihteki bilgi notları var. O notlar içerisinden iki Arapça alıntının ve alıntıların yanlış Türkçe tercümelerinin sadece bir yerde cevabın içerisine derecelendiÄŸini görüyoruz. Teknik bir hata mıdır? Bu bir kasıt mıdır? Güvenlik birimleri araÅŸtırdı. Biz ilgili arkadaÅŸları, ihmali olan arkadaÅŸları soruÅŸturmanın selameti açısından açığa aldık.”
Henüz yorum yapılmamış.