Sosyal Medya

Güncel

ABD'den akademisyenler yorumu

ABD, Türkiye'de akademisyenlere yönelik hükümet ve kamuoyu tepkisini eleştirdi... Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve çatışmalara yönelik,“Bu suça ortak olmayacağız” diyen akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yaşananların "rahatsız edici bir trend" yorumunu yaptı.



Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in Türkiye'de akademisyenlere yönelik gözaltıları eleÅŸtiren tweet mesajlarının ardından Amerikan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısının başında konuyla ilgili ağır bir açıklama yaptı.

Kirby,  yazılı metinden okuduÄŸu açıklamada tweet mesajları nedeniyle Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek ve hükümete yakın kiÅŸilerce eleÅŸtirilen Bass'e destek olurken, Türkiye'de yaÅŸananların da ilk kez açıkça “rahatsız edici bir trend” olduÄŸunu söyledi.

ABD Büyükelçisi John Bass, “Bu suça ortak olmuyoruz” bildirisine imza atan akademisyenlerle ilgili yaptığı açıklamada "Hükümet eleÅŸtirisi ihanet ile eÅŸdeÄŸer deÄŸildir. Türk demokrasisi rahatsız edici fikirlerin serbestçe ifade edilmesini kucaklayacak kadar güçlü ve dirençlidir” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.