Sosyal Medya

Güncel

Sedat Peker: Silahı olmayanları tehdit etmedim

"Barış için Akademisyenler" grubunun "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metnine yanıtıyla tepki çeken Sedat Peker, hakkındaki eleştirilere internet sitesinde yaptığı açıklama ile yanıt verdi.



Sedat Peker, silahı olmayanları tehdit etmediğini söyledi.

"Aydın görünümlü terör destekçileri için yazdığım yazıyı baştan sona kadar okumanızı da sizlere önemle tavsiye ederim" diyen Peker, şu ifadeleri kullandı:

"Bir gün önce 5 aylık bir bebeğin kanıyla banyo yapanların ve onları destekleyenleri eğer ki bir gün DEVLETİMİZİ yıkmayı başarırlarsa başlarına gelecekleri kendilerine açık bir şekilde söyledim!!!"

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker, Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve çatışma ortamında yaşanan hak ihlallerine karşı imza kampanyası düzenleyen akademisyenleri tehdit etmişti.

Peker, 1 Kasım genel seçimi öncesi 9 Ekim'de Rize'de "Teröre lanet" sloganıyla yaptığı mitingde tepki çeken "Oluk oluk kan akıtacak" sözlerini tekrarlayıp bu sefer akademisyenleri hedef almıştı.

"Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız."

Hakkında soruşturma açılmıştı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bazı avukatlar Peker'in açıklamaları nedeniyle savcılığa başvurmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu da avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek Peker hakkında resmen soruşturma başlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.