Sosyal Medya

Güncel

Aliyev: Türkiye ve Rusya arasında yaşananlar...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye ve Rusya’nın, Azerbaycan’ın yakın komşusu olduğunu belirterek, 'Türkiye ve Rusya arasında yaşananlar arzu edilen değil' dedi.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, 2015 yılının deÄŸerlendirmesi ve 2016 planlarıyla ilgili düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuÅŸma yaptı. 

AA'nın haberine göre; Göçmenlerin yöneldiÄŸi Avrupa'da radikal güçlerin ve Ä°slamofobi akımlarının güçlendiÄŸini ifade eden Aliyev, dünyadaki medeniyetler arası anlaÅŸmazlıkların Azerbaycan'ı da tedirgin ettiÄŸini kaydetti.

Türkiye ve Rusya'nın, Azerbaycan'ın yakın komÅŸusu olduÄŸunu anımsatan Aliyev, "Türkiye ve Rusya arasında yaÅŸananlar arzu edilen deÄŸil" dedi.

Aliyev, Ä°ran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilimden de rahatsız duyduklarını, iki ülke arasındaki bu durumun Ä°slam dünyasındaki olayları da etkilediÄŸini dile getirdi.

"Ermenistan barış istemiyor"

2015'te Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorununun çözümünde hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkati çeken Aliyev, şöyle konuştu:

"Çünkü Ermenistan barış istemiyor. İşgal altında tuttuğu topraklardan çekilmek istemiyor. Onlar müzakere sürecini sonsuza kadar uzatmayı düşünüyor. Bizim tutumumuz ise tam tersidir. Biz çatışmanın çözülmesini istiyoruz. Minsk Grubu eşbaşkanları da aynı şekilde çözüm istediklerini söylüyor. Fakat maalesef işgalciye hiçbir baskı yapmıyorlar."

Aliyev, Türk-Rus iliÅŸkilerindeki gerilimin ardından ''Türk tırlarının Orta Asya'ya geçiÅŸini kolaylaÅŸtırmak için Azerbaycan'ın kendi olanaklarını devreye soktuÄŸunu'' kaydetti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.