Sosyal Medya

Güncel

Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye mesaj

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Türkiye komşumuzdur ne biz ondan uzaklaşabiliriz ne de kendisi bizden uzaklaşabilir" dedi.



Haydar el-Ä°badiIrak Polisi'nin 94. kuruluÅŸ yıl dönümü dolayısıyla BaÄŸdat'ta  düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada,"Türkiye ile düşman olmak istemiyoruz. Irak  topraklarındaki Türk güçlerin bulunmasına izin vermeyiz. Türkiye, komÅŸumuzdur ne  biz ondan uzaklaÅŸabiliriz ne de kendisi bizden uzaklaÅŸabilir. Türkiye'nin askeri varlığı Irak'ın egemenliÄŸinin ihlalidir. Biz IŞİD ile mücadeleye muktediriz. EÄŸer bir ülkenin yardımına ihtiyaç duyarsak da talebe bulunuruz" ifadelerini kullandı.
 
SUUDÄ° ARABÄ°STAN'A TEPKÄ°

Ä°badi, "Bölgede yaÅŸanan kızışmadan dolayı üzüntü duyuyoruz ve bu  kimsenin çıkarına deÄŸil. Irak, kimseyle çatışmaya girmek istemiyor. Irak'ın Suudi Arabistanlı din adamının idamına itiraz etme hakkı vardır" ifadelerine yer verdi.
 
Irak'ta Iraklılar dışında IŞİD ile karada savaÅŸacak hiçbir yabancı gücün bulunmadığını öne süren Ä°badi, uluslararası koalisyon güçlerine ait tüm  eÄŸitmen ve müsteÅŸarların Irak'a vize ile giriÅŸ yaptığına iÅŸaret etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.