Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de sınavlara Ramazan düzenlemesi

İngiltere sınav kurulu, gelecek 3 yılda orta öğretim sınav döneminin Ramazan ayı ile çakışması nedeniyle Müslüman öğrencilerin mağdur olmaması için yeni düzenlemeye gitti.



 Ä°ngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'daki sınav kurullarını temsil eden Nitelikler Ortak Kurulu'ndan (JCQ) yapılan açıklamada, 14-18 yaÅŸ grubundaki öğrencilerin girdiÄŸi, ortaöğretim genel sertifikası (GCSE) ve ileri düzey eÄŸitim sertifikası (A-level) sınavlarının, önümüzdeki dönemde Ramazan ayıyla çakışmasının ülkedeki Müslüman gruplarla birlikte ele alındığı kaydedildi.

Oruç tutacak Müslüman öğrenciler gibi, çeÅŸitli grupların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, GCSE matematik ve İngilizce gibi popüler ve kilit derslerin sınavlarının Razaman öncesine alınacağını ancak diÄŸer bazı sınavların Ramazan'da yapılmaya devam edileceÄŸini duyuran JCQ, "Mümkün olduÄŸu sürece, birçok GCSE ve A-level derslerinin sınavları, Razaman ayı baÅŸlamadan düzenlenecek. DiÄŸer sınavların ise sabah saatlerinde mi yoksa akÅŸam üzeri mi düzenleneceÄŸi konusu da deÄŸerlendiriliyor" bilgisini paylaÅŸtı.

AA

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.