Sosyal Medya

Güncel

Filistinlilerden Netanyahu'ya "ezan" tepkisi

Kudüs Müftüsü Hüseyin, "Camilerin minarelerinden yükselen Allah'ın çağrısı (ezan), Müslümanlar için inanç ve ibadet sembolüdür. İşgalcilerin zannettiği gibi kışkırtıcı bir çağrı değildir" dedi.



Filistinliler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ezanla ilgili "camilerdeki gürültü" şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

Netanyahu'nun dün hükümet toplantısı sırasında, "Hükümet, bazı konularla ilgili kanunları uygulamaya koymaya karar verdi. Bunlar arasında camilerdeki gürültü ve buralardan yapılan kışkırtmalar da yer alıyor" şeklindeki ifadeleriyle ezanı kastetmesi Filistinlilerin tepkisini çekti.

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Camilerin minarelerinden yükselen Allah'ın çağrısı (ezan), Müslümanlar için inanç ve ibadet sembolüdür. İşgalcilerin zannettiği gibi kışkırtıcı bir çağrı değildir" ifadelerini kullandı.

Hüseyin, Netanyahu'nun açıklamalarının camileri tehdit anlamı taşıdığına dikkati çekti.

İsrail parlamentosu Knesset'te yer alan Ahmed et-Tayyibi başkanlığındaki Arap Listesi'nden yapılan açıklamada da, "Bu üslup ve politika, ortamın gerilmesine, ırkçılığın körüklenmesine ve derinleşmesine neden oluyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Netanyahu'nun, Arap vatandaşlara karşı kışkırtıcı bir politika izleyerek siyasi kazanımlar elde etmek için sarf ettiği tehlikeli çabalara karşı uyarıda bulunuldu.

Knesset'teki Birleşik Arap Listesi milletvekili Ayda Tuma Süleyman ise "Ezan hakkında böyle ırkçı söylemler ifade eden, ırkçılık ve ötekileştirme yapmaya, din eksenli çatışma ruhu yaymaya çalışıyordur" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.