Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan 'Refah Sınır Kapısı' açıklaması

Hams Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için getirilen önerileri değerlendireceğini açıkladı



Hamas'ın, Gazze Åžeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı sorununun çözülmesi için getirilen Ã¶nerileri deÄŸerlendireceÄŸi bildirildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sınır kapısı sorununun çözülmesi konusunda Filistinli gruplar, sivil toplum kuruluÅŸları ve Filistin Parlamentosunda bazı öneriler ortaya atıldı. Hamas, Filistin halkının sıkıntılarını hafifletmek ve vatanın bütünlüğünü saÄŸlamak amacıyla ortaya atılan bu önerileri deÄŸerlendirecek" dedi.

Öte yandan Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi (FHKC), Hamas'ın Refah Sınır Kapısı krizinin çözümüyle ilgili Filistinli grupların önerisini kabul etmesi halinde uzlaşı hükümetinden bir heyetin Gazze'yi ziyaret edeceÄŸini bildirdi.

FHKC Siyasi Büro Ãœyesi Cemil Muzhir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzlaşı hükümeti, Filistinli grupların sınır kapısının çözümü ile ilgili sunduÄŸu önerileri deÄŸerlendirmek için bir bakanlık komitesi oluÅŸturdu. Hamas'ın, Filistinli grupların önerisini kabul etmesi halinde uzlaşı hükümetine baÄŸlı bu komite, önerilerin hayata geçirilmesini görüşmek üzere Gazze'yi ziyaret edecek" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.