Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: PYD Fırat'ı geçmedi

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Sırbistan'da Meslektaşı Aleksandar Vučić ile basın toplantısı düzenledi.



Sırbistan BaÅŸbakanı Aleksandar Vučić ile basın toplantısı düzenleyen BaÅŸbakanAhmet DavutoÄŸlu, PYD'nin Fırat'ın Batısı'na geçtiÄŸi iddialarını yalanladı ve PKK ile birlikte Türkiye ile savaÅŸan PYD'ye karşı mücadelenin devam edeceÄŸini söyledi. DavutoÄŸlu, ''Åžu anda bize gelen bilgilerde tarafa geçenlerin PYD olmadığı açıktır. Daha önce de söyledik Türkiye olarak biz Suriye'de hiç kimsenin, gerek terör gerek Suriye rejiminin, ve rejimle iÅŸ birliÄŸi yaparak katliamlara imza atan PYD'nin bu tür eylemlerine izin vermeyiz.'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Sırbistan'da Türk yatırımları süratle artıyor. Sayın Vucic'e teşekkür ediyorum. İş adamlarımıza birçok kolaylık göstereceklerini ifade ettiler. Bu çok önemli bir vaat.

Ä°ki ülkenin dostluÄŸu Balkanlar bölgesine de büyük katkı saÄŸlayacaktır. Türkiye ve Sırbistan iliÅŸkilerinin iyi olması hayati derecede elzemdir. 

Vucic:

Küçük bir ülkeyiz. Sıradan bir adamım. Benim gayem dünya meselelerini çözmek deÄŸil. Rusya ile de Türkiye ile de iliÅŸkilerimiz iyi. Biz bu yolda devam edeceÄŸiz. Hem Ruslar hem Türkler bizim arkadaÅŸlarımızdır. Biz isteriz ki aranızda meydana gelen sorunlar en iyi yoldan barışçıl yoldan çözülsün. 

Soru: PYD'nin Fırat'ın Batı'sına geçtiği iddialarıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

DavutoÄŸlu: Türkiye Rusya arasında yaÅŸanan gerilim konusunda tutumumuz açık. Türkiye Suriye sınırında hava ihlalleri konusundaki tutumunu bütün taraflara ve Rusya'ya bildirmiÅŸtir. Bu açık bilinen bir husustu. Hava ihlali söz konusu olduÄŸunda da o gün de 10 kez gerçekleÅŸmesine raÄŸmen milliyeti belli olmadığı sırada müdahalede bulunduk. Bu saldırgan bir tutum deÄŸil aksine hava sahamızı savunduk. Ãœmit ederiz Rusya ile iyi iliÅŸkiler tekrar kurulur.

PYD Fırat'ın Batı'sına geçmedi

Suriye'de hiçbir unsurun Fırat'ın Batı'sına geçmesine izin vermeyiz. Suriye'de pozisyonumuz açıktır. Şu anda Halep'in kuzeyinde dinamik bir durum mevcuttur. Şu anda bize gelen bilgilerde tarafa geçenlerin PYD olmadığı açıktır. Daha önce de söyledik Türkiye olarak biz Suriye'de hiç kimsenin, gerek terör gerek Suriye rejiminin, ve rejimle iş birliği yaparak katliamlara imza atan PYD'nin bu tür eylemlerine izin vermeyiz. Şu anda PYD PKK ile birlikte Türkiye'ye karşı faaliyet yürüten bir kompozisyonun parçasıdır. Buna karşı kararlı tutumumuzda hiçbir değişiklik olmayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.