Sosyal Medya

Ekonomi

Azerbaycan'da devalüasyon sonrası panik

Azerbaycan manatı Euro karşısında yüzde 47,88, dolar karşısında yüzde 47,63 değer kaybetti



Azerbaycan Merkez Bankasının (AMB) kararıyla ülkede dalgalı kur sistemine geçildi ve  Azerbaycan manatı, avro karşısında yüzde 47,88, dolar karşısında yüzde 47,63 deÄŸer kaybetti. 
 
AMB'den yapılan açıklamada, dünya ekonomisinde yaÅŸanan kriz ve petrol fiyatlarında yaÅŸanan düşüş nedeniyle, döviz piyasasının ve manatın kurunun yeni petrol fiyatlarına uygunlaÅŸtırılmasının zorunlu hale geldiÄŸi belirtildi. 
 
Açıklamada, AMB yönetim kurulunun ülkede dalgalı kura geçilmesi yönünde karar aldığı bildirildi. Kararla, daha önce 1.05 manattan işlem gören dolar 1,55, 1,14 manattan işlem gören avro ise 1,68 manattan işlem görmeye başladı.
 
Azerbaycan  21 Åžubat 2015'te de devalüasyona gitmiÅŸ, manat avro karşısında yüzde 33,8, dolar karşısında yüzde 33,9 deÄŸer kaybetmiÅŸti. 
 

Azerbaycan bankaları Azerbaycan Manatının devalüsyonu nedeni ile para transferlerini durdurdu.

Azerbayan Merkez Bankası bugün aldığı karar doğrultusunda Azerbaycan Manatının döviz kurunu serbest bıraktı. Alınan değişken kür kararının ardından, dolar ve avro manata karşı yaklaşık yüzde 50 değer kazandı.

Bankalar, para transferlerini öğlenden sonra berpa edecek. Ayrıca döviz ile ilişkili diğer banka operasyonlarında ve döviz değişiminde duraksamalar yaşandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.