Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'nin muhalifleri arasında ilk çatlak

Meral Akşener’in tüzük kurultayı yerine kendi adaylığı için imza toplamasının MHP delegesi arasında huzursuzluk yarattığı belirtiliyor



MHP’de tüzük kurultayı toplanması için genel merkeze “olabildiÄŸince yüksek sayıda imza verilmesi” hedefiyle yola çıkan muhalif hareket, Meral AkÅŸener’in “adaylık” için imza toplamaya baÅŸlamasıyla çözülmeye baÅŸladı.

Habertürk'ün haberine göre AkÅŸener’in tüzük kurultayı yerine kendi adaylığı için imza toplamasının delege arasında huzursuzluk yarattığı, 500’e çıkabilecek imza sayısının da düşük kaldığı belirtiliyor.

Sinan OÄŸan’ın bu konuda Koray Aydın ile birlikte hareket ettiÄŸi, öncelikle tüzük kurultayının toplanması için çalıştığı, AkÅŸener’e de bu yolda mesaj ilettiÄŸi öğrenildi. Ancak AkÅŸener’in, “ArkadaÅŸlarla görüştük, bu ÅŸekilde devam edeceÄŸiz” yanıtı vererek, ortak hareket etmekten kaçınıp kendi adaylığı için çalışmaya devam ettiÄŸi belirtildi.

Aydın ve OÄŸan kanatları, geliÅŸmeden rahatsız. Bu tavrın delege içinde kaygı yarattığı ve dağınıklığa yol açtığı, gelebilecek imzaları olumsuz etkilediÄŸi ve “Muhalefet imzada bile kendi arasında birleÅŸemezse, genel baÅŸkanı deÄŸiÅŸtiremezler” tezini güçlendirdiÄŸi ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.