Sosyal Medya

Dünya

Rus muhabir ABD Sözcüsü Kirby'i kızdırdı

Rus muhabirin ABD Sözcüsü Kirby'e defalarca aynı Türkiye sorusunu sorması Kirby'i kızdırdı.



Günlük basın brifingi için gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, RT televizyon kanalının muhabiri Gayane Chichakyan'ın ısrarla Türkiye ile alakalı aynı soruyu sorması karşısında sinirlerine hakim olamadı.

 

RUS MUHABÄ°RÄ°N PROVOKATÄ°F SORUSU

Basın brifingi olaÄŸan seyrederken, RT televizyon kanalının WaÅŸhington muhabiri Gayane Chichakyan, "Türkiye'nin Irak'a asker göndermesini nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

BU SORULARI HALA UTANMADAN NASIL SORUYORSUN?

Kirby, RT televizyon kanalının muhabiri Gayane Chichakyan'ın ısrarla Türkiye ile alakalı aynı soruyu sorması karşısında sinirlerine hakim olamadı ve "Bu soruları hala utanmadan sorabiliyor olmana ÅŸaşırıyorum, Rus hükümetine soramadıklarını bana neden soruyorsun?" diyerek tepkisini dile getirdi.

ÜST ÜSTE AYNI SORUYU SORARAK ÇILDIRTTI

Kirby, bu soruya son 3 gündür aynı yanıtı verdiÄŸini belirterek, "Türkiye ve Irak sorunun cözümü için gerekli görüşmeleri yapıyor" dedi. Yanıttan memnun olmayan muhabir, sorunun ÅŸeklini deÄŸiÅŸtirdi ve üst üste aynı soruyu yine sordu.

"SORDUÄžUN SORUYA BAK VE KENDÄ°NE GÃœL"

Sorular üzerine sinirlenen Kirby, "SorduÄŸun sorulara bak ve kendine gül, çılgın sorular bunlar" diyerek muhabiri susturdu. Sakin tavırları ile tanınan John Kirby'nin kadın muhabire olan tavrının diplomatik olmaması da eleÅŸtiri aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.