Sosyal Medya

Güncel

Bir Ermeni zırhlı aracı vuruldu

Ermenistan Azerbaycan cephe hattında Azerbaycan ordusunun Ermenistan mevzilerini hedef aldığı saldırıda, Ermenistan'a ait zırhlı bir aracın imha edildiği bildirildi.



Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saat içinde Ermenistan ordusunun 98 kez ateÅŸkes ihlalinde bulunduÄŸu ve Azerbaycan mevzilerine 82 milimetrelik havan topu ve yüksek kalibreli silahlarla ateÅŸ edildiÄŸini duyurdu.

Saldırının ardından Azerbaycan ordusunun da açılan ateÅŸe karşılık vererek, Ermeni mevzi ve siperlerini 104 kez hedef aldığı bildirildi. Bakanlığın, Ermeni mevzilerini vurduÄŸu havan topu atışlarının ardından yayınladığı havadan çekilmiÅŸ görüntülerde, Ermeni ordusuna ait zırhlı bir aracın imha edildiÄŸi görülüyor.

Cephe hattında son günlerde yaÅŸanan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 1 subay ÅŸehit olmuÅŸ, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, havan toplarıyla açılan karşılık ateÅŸinde çok sayıda Ermenistan askerinin öldürüldüğünü ve araçların imha edildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Öte yandan dün de Azerbaycan mevzileri üzerinde uçuÅŸ yapan bir insansız hava aracı (Ä°HA)'da Azerbaycan ordusu tarafından vurularak düşürülmüştü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.