Sosyal Medya

Ekonomi

TOKİ bunu yapanlardan sattığı konutları geri aldı

Trabzon'da dar gelirliler için yapılan TOKİ konutlarını amacı dışında kullandıkları belirlenen hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi.



Trabzon'un Akçaabat ilçesinde BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığınca (TOKÄ°dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleÅŸmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKÄ° arasında imzalanan protokolle uygulanan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inÅŸaatı tamamlanan 396 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından bazı dairelerde oturulmadığı, bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiÄŸi belirlendi.

Bunun üzerine 111 hak sahibinin sözleÅŸmeleri feshedilerek dairelerinin boÅŸaltılması kararlaÅŸtırıldı. ValiliÄŸin kararıyla polisler eÅŸliÄŸinde mahalleye gelen zabıta görevlileri, çilingir yardımıyla kapılarını açtıkları dairelerdeki eÅŸyaları boÅŸalttı.

Zabıta görevlilerinin tahliye ettiği konutların bazılarının eşyalı, bir kısmının ise hiç kullanılmadığı ve boş olduğu gözlendi.

"DAÄ°RELERÄ° BOÅžALTMA KARARINI YERÄ°NDE BULUYORUM"

Mahalle sakinlerinden Yeter Yıldız (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal konutların çok azında ev sahiplerinin oturduÄŸunu, bu nedenle kaloriferlerin yakılmadığını öne sürdü. 

Dairelerin tahliyesini desteklediklerini belirten Yıldız, "Konut alanlar burada oturmadı. Anahtarı alan perdesini astı veya hiç gelmedi, kapısını kilitleyip gitti. Burada insanların gelip oturmasını bekliyoruz. Herkes oturursa kaloriferimiz de yanar. Devletin oturulmayan daireleri boÅŸaltma kararını yerinde buluyorum" diye konuÅŸtu.

Dün, valilikten yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) uyarılarına raÄŸmen birçok hak sahibinin konutlarında ikamet etmediÄŸinin, dairelerini kiraya verdiklerinin, bazılarının da satıldığının belirlendiÄŸi bildirilmiÅŸti.

 

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.