Güncel
Fransa olağanüstü hal durumunu 3 ay daha uzattı
Paris saldırıları nedeniyle Fransa'da ilan edilen olağanüstü hal üç aya çıkarıldı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "bu geceden itibaren olağanüstü hal durumu 3 aya çıkarılacak" dedi.
Paris'te Cuma günü meydana gelen saldırılardan sonra ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilmişti. Hollande, milletvekilleri ve senatörlerden olağanüstü halin üç ay daha uzatılamsını talep etmişti.
KALICI HALE GELMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR
Fransız akademisyen ve tarihçi Anthony Crézégut, Cezayir savaşının ardından ülkede ilk kez geniş çaplı bir OHAL ilan edildiğine dikkat çekti. Serbest piyasa reformları ve dış müdahaleler gibi politikaların rahatsızlık yarattığını belirten Crézégut, kimi gösteri ve grevlerin yasaklandığını hatırlatarak “Baskıcı önlemler kalıcılaşabilir” dedi.
SputnikNews'in haberine göre Crézégut, Fransa’ya yönelik saldırıların tarihinin yalnızca İslamcılığın yükselişiyle ilgili olmadığını, bir süre öncesine kadar ülkedeki ölümcül sorunun ayrılıkçılık olduğunu söyledi. Cezayir savaşı sırasında Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin (FLN) kamuoyu yaratmak için saldırılar düzenlediğini, buna cevap olarak aşırı sağcı ve terör eylemlerini açıkça savunan Gizli Ordu Örgütü’nün (OAS) kurulduğunu anımsatan Crézégut “OAS, bu hafta sonu yaşanan saldırıdan önceki en canice katliamları yaptı” dedi.
Paris katliamı öncesinde ülkedeki durumu ‘dramatik ölçüde gerilimli’ olarak nitelendiren Crézégut, halkın saldırı öncesinde öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a verdiği desteğin tarihi derecede düşerek yüzde 20 oranına geldiğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.