Sosyal Medya

Dünya

Evsiz insanları 'modem' yaptılar

Prag'da bir yardım kuruluşu, sokaklarda yaşayan evsizlere bir modem ve şarj cihazı taşımaları karşılığında yiyecek, giyecek ve barınma olanağı sağlıyor



Çek Cumhuriyeti'nin baÅŸkenti Prag'da Hayat Ä°çin Kablosuz BaÄŸlantı (WIFI4Life) adlı yardım kuruluÅŸu, baÅŸkent Prag sokaklarında yaÅŸayan evsiz insanları "kablosuz modem" olarak kullanma projesi baÅŸlattı.

Projeye göre, sokakta yaÅŸayanlara internet baÄŸlantı noktası olarak bir modem ve ÅŸarj cihazı veriliyor.
Ä°htiyacı olanlar bu modem üzerinden internete baÄŸlanabiliyor ve ÅŸarj cihazıyla telefonlarını ÅŸarj edebiliyor. Ä°nternet ve ÅŸarj hizmeti veren evsizlere yaptıkları hizmet karşılığında yiyecek, giyecek, harçlık ve barınma imkanı veriliyor.

Projenin baÅŸkanı Lubos Bolecek, evsiz kiÅŸilerin sürekli sokaklarda yaÅŸadığını ve hiçbir iÅŸ yapmadığını belirterek, "Ä°nternet sunmak onların yapabileceÄŸi iÅŸlerden bir tanesidir" dedi.

Bolecek, projenin hem evsiz insanları topluma entegre etmek için hem de internete veya ÅŸarja ihtiyacı olan turistler için çok faydalı olduÄŸunu söyledi.

Ä°nternetin ücretsiz sunulduÄŸu ve bazı firmaların projeyi finanse etmek üzere iki aylığına sponsor olduÄŸu belirtildi.

Projenin ilk uygulayıcısı Kamil Krtil, haftada 5 gün ve günde 8 saat metro istasyonunda hizmet verdiÄŸini söyledi. Kritl, "Ä°nternet modemi, gazeteler veya dergiler kadar ağır deÄŸil. Üstelik internet için gazete ve dergilerde olduÄŸu gibi baÅŸta para ödemeye gerek yok. Buda önemli bir avantaj bizim için" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.